Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:18/06/2018

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Agenda > Passi de documentals sobre les dones

Passi de documentals sobre les dones

Dia i hora: dimecres 08/03/2017 de les 16:00 a les 20:00

Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Codines amb el suport de Diputació de Barcelona

Dimecres 8 de març és el Dia Internacional de les Dones. A Sant Feliu de Codines s'organitza un passi de 5 documentals sobre les dones a la sala d'actes de la Biblioteca municipal, durant tota la tarda, amb la col·laboració del Centre de Cultura de les Dones Francesca Bonnemaison de la Diputació de Barcelona:

Para tod@s
Documental. Cintia Gorosito, 2009.
Sinopsi: "Els entrebancs i les dificultats de tres dones immigrades per legalitzar la seva situació en el país on resideixen, on han arrelat i assumit els seus deures però no els seus drets."

Dones que donen
Documental. Luisa Donario, 2011.
Sinopsi: "L’Estat espanyol és el destí preferit de les europees per a la reproducció assistida perquè la nostra legislació permet la utilització d’òvuls de donant a les dones que no en produeixen. Any rere any augmenten les usuàries d’aquests tractaments en clíniques privades, que necessiten incrementar el nombre de donants d’òvuls per a fer front a la demanda creixent d’un negoci molt rendible".

En quart grau
Documental. Meritxell Guàrdia, 2011.
Sinopsi: "Companyes, mares, filles, germanes, són les que es fan càrrec dels i de les familiars empresonades, oblidant-se fins i tot d’elles mateixes. Veus de dones silenciades per una societat que els dóna l’esquena i que amaga la realitat. T’imagines sortir una nit i acabar a la presó? L’Anna i la Mariana, dues dones amb un passat molt diferent, s’enfronten a les mateixes problemàtiques que suposa l’empresonament de la persona que estimes. Les dues protagonistes aconsegueixen ser fortes gràcies als seus fills, fonts d’esperança per a portar endavant el dur pes de la càrrega penitenciaria i la valenta lluita contra els estigmes que comporta l’encarcerament. Perquè els murs i les reixes no acaben a la presó..."

Un mateix origen
Documental. Elisabet Farrero Iglesias, 2012.
Sinopsi: "El documental “Un mateix origen” proposa un petit viatge per una zona del Pirineu català a través de les inquietuds de una jove que encara busca el seu camí. Aquesta torna al seu lloc d’origen per aprendre de les experiències de tres dones que es troben en al tram final de les seves vides, i que en el seu moment varen prendre decisions vitals molt diferents. A partir de la experiència d’aquestes dones a qui entrevistara descobrirem el mode de de vida característic i les costums de la zona així com la importància del treball de les dones per tirar endavant les cases i el patrimoni dels petits pobles pirenaics."

Passatgeres
Documental. Arantza Santesteban, 2012.
Sinopsi: "El viatge migratori sorgeix arran del somni i del desig de prosperar. El destí s’anomena benestar però, algú sap on s’ubica en el mapa? En una societat en la que els canvis es succeeixen cada vegada més ràpidament és difícil precisar en quin punt finalitza el viatge. Diverses dones reflexionen al voltant d’allò que suposa transitar pel món en un context de crisi."

 

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 15/06/2018 a les 12:28h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional