Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:22/05/2019

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Agenda > 23a Fira del Rellotge dedicat a "La didàctica del rellotge"

23a Fira del Rellotge dedicat a "La didàctica del rellotge"

Dia i hora: diumenge 20/05/2018 de les 8:00 a les 14:00

Lloc: Plaça Josep Umbert Ventura

Organitza: Associació Fira del Rellotge

La 23a Fira del Rellotge de Catalunya es celebrarà el diumenge 20 de maig i es dedicarà a "La didàctica del rellotge".

Diumenge, 20 de maig, 8h a 14h, Plaça de l’Ajuntament de Sant Feliu.

  • A les 12.00h Inauguració a la Biblioteca Municipal “Joan Petit i Aguilar” del apartat de llibres dedicats a els rellotges i a la mesura del temps. La biblioteca es troba a la mateixa plaça a on es farà la Fira, als baixos de l’edifici de l’Ajuntament.
  • A les 12.30h recepció del Consistori a l’Ajuntament i lliurament d’una distinció especial a títol pòstum al Sr. Joan Fernandez i Curtichs, fundador de la Fira del Rellotge.
  • A les 13.00h personalitats i organitzadors recorregut per la Fira i a l’exposició temàtica “La Didàctica del Rellotge”, al “Museu del Rellotge de Catalunya”, al Casal Cultural Codinenc.

TEMÀTICA DE LA XXIII FIRA: LA DIDÀCTICA DEL RELLOTGE.
Sovint es pensa que el meravellós ofici de rellotger és un treball on amb un bon pols i una bona vista és suficient. Darrere d'aquest art existeixen tot un seguit de coneixements, processos i operacions per al correcte manteniment, restauració i funcionament dels nostres rellotges. Ja antigament l'ofici de rellotger es transmetia de pares a fills o d'experimentats rellotgers als seus aprenents, però avui dia per rebre convenientment aquests coneixements és necessari passar per escoles de rellotgeria. En aquesta XXIII Fira del Rellotge de Sant Feliu de Codines dedicada a la didàctica del rellotge podreu trobar tota la informació per a totes aquelles persones que vulguin preparar-se per a aquest noble ofici.
L'Escola de Rellotgeria LA MERCE de Barcelona us brinda l'oportunitat perquè us informeu dels cicles formatius de micro-mecànica i rellotgeria i així obtingueu la titulació oficial única a Espanya, que us permetrà dedicar-vos professionalment o per plaure a posar a punt aquestes peces plenes de vida... els rellotges.

EXPOSICIÓ “LA DIDÀCTICA DEL RELLOTGE, al Museu del Rellotge de Catalunya, a l’edifici Casal Cultural Codinenc, junt amb l’exposició permanent del Museu.
Dies/horaris: Dissabte 19 de maig de 11-13h. Diumenge 20 de maig de 10-14h. Entrada 2 €. Entrada gratuïta pels socis de JORGC (Gremi Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya) mostrant el carnet.

Junt amb l’exposició temàtica dedicada a la Didàctica del Rellotge al Museu hi ha també l’exposició permanent de peces històriques de la mesura del temps, peces mecàniques de principis del segle XVIII, una col·lecció única de rateres (rellotges de la Selva Negra), rellotges de campanar, un rellotge peça única en marxa inversa, una mostra de bancs i eines antigues de rellotgers.

INFORMACIÓ I CONTACTE:
Sr. Pere Riera, tel. 603837079, coordinador.
Sr. Josep Vilanova, tel. 609818569, president.

LA FIRA DEL RELLOTGE A INTERNET I XARXES SOCIALS:
Pàgina web: www.firadelrellotge.org – E-mail: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Pàgina a Facebook, perfil “Fira del Rellotge”: www.facebook.com/firadelrellotge
Twitter: www.twitter.com/firadelrellotge (@firadelrellotge  “Hastag” #firadelrellotge)
Instragram: www.instagram.com/firadelrellotge  Youtube, buscar “fira del rellotge”.

 

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 20/05/2019 a les 11:15h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional