Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:22/05/2019

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Agenda > Exposició "Pedrolo, més enllà dels límits"

Exposició "Pedrolo, més enllà dels límits"

Dia i hora: Del dijous 07/06/2018 al dijous 28/06/2018

Lloc: Biblioteca municipal Joan Petit i Aguilar

Organitza: Biblioteca municipal Joan Petit i Aguilar

Del 7 al 28 de juny la Biblioteca municipal Joan Petit i Aguilar acull l'exposició "Pedrolo, més enllà dels límits", una mostra itinerant en el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo.

El 2018 és Any Manuel de Pedrolo, on es commemoren els 100 anys del seu naixement. Dins del conjunt d’actes en homenatge als autors, la Institució de les Lletres ha creat una mostra de petit format que posa a l’abast de les biblioteques públiques amb la col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

"Pedrolo, més enllà dels límit"s és l’exposició itinerant en petit format de la mostra, homònima i permanent, situada a l’Espai Pedrolo, al Castell de Concabella, la Segarra.
L’exposició presenta l’ampli univers pedrolià, tant en la seva dimensió biogràfica com literària. S’explicita la relació de l’autor segarrenc amb el concepte de límit i, per extensió, amb la de llibertat. Pedrolo escriu en un afany enorme de capturar l’inefable, d’esdevenir un “fenomenòleg”, per tal de bastir el seu complex corpus literari, multiforme en temes i estils, però alhora global, de gran coherència i sovint censurat. La negació de qualsevol cotilla el mena a traspassar els límits per fer-nos reflexionar i situar la literatura catalana a l’alçada de qualsevol gran literatura. Pedrolo fou un avançat al seu temps.

Darrera actualització d’aquest contingut: 20/05/2019 a les 11:15h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional