Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:04/08/2020

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Agenda > Exposició fotogràfica "Refugiats. Odissea cap a Europa"

Exposició fotogràfica "Refugiats. Odissea cap a Europa"

Dia i hora: Del dilluns 08/10/2018 al dimecres 17/10/2018

Lloc: Sala d'actes del Centre Cívic La Fonteta

Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Codines. Col·labora: Pallassos Sense Fronteres, Comitè per a l'acollida de les persones refugiades i Generalitat

La sala d'actes del Centre Cívic La Fonteta acull del 8 al 17 d'octubre l'exposició fotogràfica "Refugiats. Odissea cap a Europa", amb imatges de Sergi Càmara. És una exposició que consta de 21 plafons on es donen a conèixer les rutes cap al continent europeu de molts refugiats de procedència diversa que van a la recerca d’una nova vida, lluny dels conflictes bèl·lics que sacsegen els respectius països.

L’exposició itinerant és una iniciativa del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades per sensibilitzar l’opinió pública catalana sobre el tema dels refugiats, coincidint amb la conjuntura actual en què han d’arribar refugiats a Catalunya.

Amb les imatges captades per Sergi Càmara es visualitza gran part del camí que han recorregut milers de refugiats que fugen amb determinació  de la barbàrie i el caos, patint  tota mena de riscos. El fotògraf vigatà ha viatjat a punts conflictius de l’èxode de refugiats: les illes gregues de Lesbos i Kos, prop de Turquia, un dels principals punts d’entrada d’Europa de les persones que fugen dels seus països; el pas fronterer d’Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik, i Melilla.

Sergi Càmara ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional als moviments migratoris i als desplaçaments forçats per la guerra.

 

ANUL·LADA LA XERRADA INAUGURAL: "REFUGIATS AL SEGLE XXI"

La xerrada "Refugiats al segle XXI" prevista per dimarts 9 d'octubre a les 19.00h al Centre Cívic a càrrec de Carles Requena de Pallassos Sense Fronteres queda suspesa per motius de salut del conferenciant.

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/08/2020 a les 10:34h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional