Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:25/06/2019

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Notícies > La visita a Can Pujol i l'Església parroquial marca les Jornades Europees del Patrimoni a Sant Feliu

La visita a Can Pujol i l'Església parroquial marca les Jornades Europees del Patrimoni a Sant Feliu

30/09/2013

Les activitats organitzades al municipi aprofundeixen en el modernisme i es visiten i s'analitzen les pintures de l'altar de l'Església, pintades per Pere Cuquet.

Més de 50 persones van aplegar-se divendres 27 de setembre a la sala de Plens de l'Ajuntament a la presentació de les Jornades Europees del Patrimoni a nivell local que va anar a càrrec de l'alcalde i Francesc Garriga, del Museu Municipal Can Xifreda.

Feta la presentació, tots els participants es van interessar en el moviment modernista i concretament en el modernisme de Can Pujol, al Rector Tomàs Vila, una casa del 1901 que té un estil eclèctic, és a dir amb diversos estils i funcionalitats per viure-hi.  La seva característica principal és la de combinar dos o més estils arquitectònics en una nova estructura, que al seu cop resulti quelcom de nou, amb característiques dels corrents que pren, però amb altres nous. La casa està decorada amb serigrafiats per donar un caire innovador: "Finestres de colors, efecte del trencadís, línia corba i la recta, colors davant la foscor."

La segona activitat programada va ser la visita guiada a les pintures de Pere Cuquet que hi ha a l'altar de l'Església de Sant Feliu. Una trentena de persones van assistir en aquesta trobada que es va complementar amb una visita al campanar. Francesc Garriga va explicar la construcció del campanar. Per la seva banda, Enric Blancafort va contextualitzar i analitzar les pintures. Pere Cuquet va pintar a Sant Feliu perquè la seva dona era del polbe. Originàriament hi havia sis retaules del segle XVII però a l'Església ara només en queden quatre. Són pintures d'oli sobre fusta amb influència de Caravaggio. Els quatre retaules que hi ha són: Rendiment, Flagel·lació, El martiri de les urpes de ferro i Sant Feliu a la presó conformat pels àngels.

A l'interior de la parròquia de Sant Feliu de Codines també s'hi poden trobar obres d'art de diferents autors, com és el cas de Fèlix Mestres que cap el 1925 va pintar alguns quadres de paisatges de l’entorn de Sant Feliu de Codines i de la casa familiar de Sant Feliu. El quadre que presideix el baptisteri de l'església parroquial de Sant Feliu de Codines és l’oli sobre tela “El Baptisme de Jesús” (1932). 

 

Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren l'últim cap de setmana de setembre. És una iniciativa del Consell d’Europa per donar a conèixer als ciutadans el patrimoni arquitectònic monumental del seu territori.

A Catalunya les Jornades d’enguany han tingut lloc els dies 27, 28 i 29 de setembre i s'han organitzat nombroses activitats gratuïtes, organitzades per cadascun dels Ajuntaments participants. 

 

Arxivat a: General
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/06/2019 a les 11:22h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional