Xerrada "20 anys dels focs de 1994"

Dimarts, 2 de setembre de 2014 a les 00:00

La xerrada es farà divendres dia 5 de setembre a les 8 del vespre a la zona de vol del Cim d’Àligues. En cas de pluja es farà a la sala de teatre II del Centre Cívic La Fonteta.

Ona Codinenca organitza una xerrada amb experts en incendis al Cim d’Àligues

Vint anys després del gran incendi dels Cingles de Bertí, que el 4 de juliol de 1994 va cremar gairebé 3.000 hectàrees de boscs al Vallès Oriental, Ona Codinenca organitza una xerrada amb experts per analitzar aquell gran foc. Sota el títol "20 anys dels focs de 1994. On som ara? Què ha canviat? Es podria repetir?" dos experts analitzaran aquell incendi que encara és ben viu en la memòria de les poblacions que el van patir, principalment, Sant Feliu de Codines i Bigues i Riells.

La xerrada es farà divendres dia 5 de setembre a les 8 del vespre a la zona de vol del Cim d’Àligues, un espectacular mirador que el 4 de juliol de 1994, que feia molt poques setmanes que havia inaugurat i que va veure el foc de ben a prop. Els dos ponents són Emili Dalmau, caporal de la unitat GRAF dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, i Oriol Vilalta, director de la Pau Costa Foundation, i analitzaran en quina situació es troba actualment la zona, què ha canviat des del desastre ambiental de 1994 i què podria passar en un futur.

Per a assistir a la xerrada, l’entrada al Cim d’Àligues és lliure i gratuïta. L’acte es tancarà amb un torn obert de paraules per part del públic.

Darrera actualització: 30.03.2021 | 13:17

Enllaços

Imatges