Jornades solidàries per donar a conèixer la malaltia Hèrnia Diafragmàtica Congènita i recaptar fons per a la seva investigació

Dilluns, 13 d'octubre de 2014 a les 00:00

El divendres 10 d'octubre va tenir lloc una xerrada sobre la malaltia Hèrnia Diafragmàtica Congènita (HDC) a la sala d'actes de la Biblioteca municipal. A càrrec d'Almudena Contreras, presidenta de de “La Vida con HDC”, i els neonatòlegs de l'Hospital Sant Joan de Déu, la Dra. Àfrica Pertierra i el Dr. Jordi Clotet.

L'hèrnia diafragmàtica congènita, (HDG) o hèrnia congènita del diafragma és una malformació congènita en la qual existeix una hèrnia diafragmàtica. Aquesta obertura permet que part dels òrgans abdominals (estómac, fetge i intestins) ocupin part de la cavitat toràcica prop dels pulmons. Aquesta tipologia d’hèrnia necessita cirurgia pediàtrica la qual està dirigida a intervenir i solucionar les alteracions que pateixen els nens al moment de néixer.

Per recaptar fons per aquesta malformació congènita es va fer el diumenge 12 d'octubre una arrossada popular benèfica a la plaça Josep Umbert Ventura. Al matí amb inflables, activitats infantils, servei de bar, botiga solidària i més sorpreses.

Darrera actualització: 26.03.2021 | 12:20