El dia de Sant Jordi a la tarda, ballada de sardanes del final del curset a les escoles

Divendres, 24 d'abril de 2015 a les 00:00

Les escoles han participat en un curset de sardanes i el dijous 23 d'abril a la tarda, a la plaça Josep Umbert Ventura, es va celebrar el final de la formació amb una ballada de sardanes amb Punt Cat Cobla, organitzat per l'Agrupació Sardanista de Sant Feliu de Codines i l'Ajuntament.

Aquesta activitat està emmarcada en el projecte SardaTIC en què les escoles estan adherides. Es tracta d'un projecte telemàtic que té com a objectiu principal fer arribar de manera moderna i lúdica la Sardana i la Cobla al màxim de nens i nenes en edat escolar de tot el territori de parla catalana, tot afavorint el treball col·laboratiu i en xarxa entre grups d'escoles mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). El projecte no només contempla la part relativa a la dansa, sinó que té en compte també la vessant musical, històrica i cultural.

Durant dos trimestres i de forma telemàtica es prepara els alumnes de 3r, 4t, 5è i/o 6è per una ballada que es realitza al final del projecte en un ballada sardanista, alhora que aprenen moltes coses sobre la sardana. El mes de febrer va tenir lloc l'activitat "SardaTIC, el concert!", un concert pedagògic, a càrrec de la Cobla del SardaTIC, on els músics d'aquesta formació van explicar de forma còmica i divertida els secrets de la Cobla, els seus instruments i la seva música.

Darrera actualització: 26.03.2021 | 12:22

Imatges