Exposició de documents i objectes de les Olimpíades de Barcelona 92, tot el mes de juliol a la Biblioteca

Dijous, 13 de juliol de 2017 a les 00:00

La Biblioteca Municipal Joan Petit i Aguilar exposa del 3 al 30 de juliol documents i altres objectes dels Jocs de la XXV Olimpíada de l'Era Moderna que es va desenvolupar del 25 de juliol al 9 d’agost i dels IX Jocs Paralímpics que es van celebrar entre els dies 3 i 14 de setembre de 1992 a Barcelona.

D’aquesta manera la biblioteca es suma a la celebració dels 25 anys dels Jocs de Barcelona’92, amb l’objectiu de recordar el fet i posar a l’abast dels usuaris documents i objectes de l’esdeveniment.

Els documents exposats ens acosten al que va suposar els Jocs per a la ciutat: la seva transformació en una ciutat oberta al mar amb la remodelació de la façana marítima, la creació dels grans complexos esportius com la Vila Olímpica, els estadis a la muntanya de Montjuic,etc.

Entre els documents hi trobareu imatges de Barcelona, dels jocs, diaris de l’època, les memòries... I també objectes com ara una torxa dels Jocs Paralímpics, una reproducció d'una de les màscares de la Cerimònia d'inauguració, samarretes i clauers, una pilota, cartells i altres objectes de merchandising.

Hi ha objectes cedits per la Fundació Barcelona Olímpica i d’altres de particulars.

Darrera actualització: 01.04.2021 | 12:52