Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:16/07/2018

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Notícies > La Diada Nacional de Catalunya a Sant Feliu de Codines

La Diada Nacional de Catalunya a Sant Feliu de Codines

12/09/2017

La plaça del 1714 i el parc municipal Can Xifreda han acollit els actes institucionals de la Diada de l'11 de setembre a Sant Feliu de Codines. A la plaça del 1714 ha tingut lloc l'ofrena floral que ha finalitzat amb el Cant de la Senyera.

Al parc Can Xifreda s'han lliurat les Mencions d'Honor Vila de Sant Feliu de Codines, en la seva 11a edició, a les persones que han contribuït al desenvolupament cívic i cultural del poble: Andreu Codina Candelas, Rosa M. Collet Garolera, Miquel Romano Vidal, Miquel Sala Picañol, Conxita Sans Vergés, Motos Figueras, Esbart Codinenc, Grup de Geganters i Club Tennis Taula.

Des de 2007, l’objectiu de les Mencions d’Honor és reconèixer trajectòries personals o col·lectives que tenen algun benefici pel municipi, ja sigui cultural, social o econòmic. A l'acte, presentat per Pilar Romano, hi han assistit els regidors de la Corporació que han lliurat les plaques commemoratives a les persones guardonades. L'alcalde Pere Pladevall ha llegit el manifest de la Diada.

Ha actuat l'Esbart Codinenc interpretant el Ball de Bastons de Sant Feliu que han tornat a preparar amb motiu del 25è aniversari.

 

Els homenatjats a l'11a edició de les Mencions d'Honor Vila de Sant Feliu de Codines han estat:

ANDREU CODINA CANDELAS
Va iniciar la seva carrera al Trialsín, conegut inicialment com a Bici-Trial, amb una bicicleta del Carreras, aconseguint 5 campionats de Catalunya, 2 d'Espanya i un d'Europa. Després d'uns anys va canviar la bicicleta per la motocicleta i va ser un dels competidors destacats del Campionat d'Espanya de trial de Catalunya, el qual guanyà en dues ocasions. Va competir també amb èxit al Campionat del Món i va obtenir nombrosos èxtis com ara la victòria al Trial de les Nacions integrant l'equip estatal el 1989.

ROSA MARIA COLLET GAROLERA
Va ser catequista del municipi durant 17 anys, 6 dels quals com a delegada del grup de catequistes de Sant Feliu de Codines a l'Arxiprestat del Moianès a Vic. En el Casal de la Gent Gran va ser vocal, vicepresidenta i 5 anys presidenta de la Junta.
Actualment ella i el seu marit formen part del Consell Comarcal de la Gent Gran del Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, representant la gent gran de Sant Feliu com a delegats del Consell Consultiu del qual en són membres des de fa 1 any i mig.

MIQUEL ROMANO VIDAL
El Miquel Romano era tot un culé de cap a peus, fundador i president durant anys de la Penya Barcelonista Els Blaugrana i membre actiu del grup de teatre Blaugrana Scena. Figuera clau quan arribaven les festes de carnestoltes a la nostra vila, no hi faltava mai i era l'ànima del nostre Enterro de la Sardina, president la comitiva amb la coneguda cantarella: "Apa anem-hi Joan...".

MIQUEL SALA PICAÑOL
El Miquel ha estat col·laborador del CESF, sobretot pel que fa als aplecs i a les sardanes on ensenyava a comptar el passos. També ha participat en el grup de teatre dels jubilats i pensionistes, primer del Casino Santfeliuenc i després al Centre Cívic La Fonteta i també a Deixalles 81.

CONXITA SANS VERGÉS
La Conxita Sans ha estat sempre vinculada a entitats culturals del poble lligades a la interpretació, fent teatre amateur als diferents grups teatrals locals des de la seva joventut, i participant també amb el grup Mots pel 21. Amb la seva dedicació i bona disposició ha col·laborat amb entitats del municipi dedicades als serveis col·lectius com el Casal d'Avis i s'ha implicat en activitats socials i culturals com Mans Unides o bé en el pregó de Festa Major.

MOTOS FIGUERAS
El Josep i l'Anna Maria, més de 41 anys de Motos Figueras al nostre poble, promocionant i organitzant tot tipus d'esdeveniments relacionats amb l'esport de les 2 rodes. I com ens ha dit el mateix Josep: "Treballar en el que t'agrada és de les coses més importants en aquesta vida". I la seva trajectòria professional així ho demostra.

ESBART CODINENC
L'Esbart Codinenc, que aquest any celebra els seus 25 anys, és una entitat que té com a objectiu l'estudi, la conservació, divulgació i recuperació de les danses populars i folklòriques i de balls populars. Promou l'intercanvi i col·laboració amb altres entitats i participa activament en la vida social i cultural del poble amb activitats com el Ball de la Filada de Festa Major o la Moixiganga per Setmana Santa.

COLLA DE GEGANTERS
La Colla de Geganters han commemorat el seus 60 anys d'existència. El Baronet i la Pubilla, acompanyats del seus dos nous companys gegantons són molt actius i els components de l'entitat els fan bellugar al compàs de la gralla i els timbals a totes les festa i celebracions del nostre poble; participen també a cercaviles i trobades d'altres poblacions on són convidats.

CLUB TENNIS TAULA
El Club Tennis Taula fa 10 anys que treballa per la pràctica esportiva del tennis taula per a gent de qualsevol edat. Les categories de sènior en veterans i en benjamí participen a competicions federades de la FCTT i les categories d'infantil i juvenil, a les competicions organitzades pel Consel de l'Esport del Vallès. També es participa a les jornades esportives organitzades per l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines i el torneig de Tennis Taula de la Festa Major.

 

Arxius adjunts

Arxivat a: General
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/07/2018 a les 14:32h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional