Exposició de Fotos antigues de Sant Feliu i la seva gent, el mes de gener i febrer a la Biblioteca

Dilluns, 22 de gener de 2018 a les 00:00

A Sant Feliu de Codines, i per iniciativa del Museu Municipal “Can Xifreda”, els mesos de gener i febrer es podrà visitar a la Biblioteca Municipal Joan Petit i Aguilar l'exposició de "Fotos antigues de Sant Feliu i la seva gent", extretes del llibre “Ben retratats”, amb textos de Josep Cassart.

Aquesta mostra fotogràfica, que abans ja s’havia exhibit al Centre Cívic La Fonteta, ha atret a un nombrós públic, tant Codinencs com estiuejants del poble i es tracta d’una exposició que ha tingut una molt bona acceptació i resposta pel que fa al nombre de visitants.

El Museu Municipal Can Xifreda compta a dia d’avui amb un arxiu fotogràfic de més de dues mil instantànies en diversos formats, daguerreotips, vidres i clixés de finals del segle XIX i part del XX; algunes d’elles corresponen als inicis de l’aparició de la fotografia.

Tot aquest material fotogràfic amb què compta el Museu s’ha obtingut gràcies a la col·laboració de la gent, que gentilment han cedit aquests documents històrics, que els membres del Museu han escanejat i s’ha tornat l’original als seus propietaris, ja que en la majoria de casos s’han convertit en petits tresors del patrimoni familiar i moltes vegades l’han preservat al llarg de vàries generacions.

Sant Feliu de Codines ha comptat entre els seus il·lustres visitants i estiuejants a acreditats fotògrafs professionals com ho van ser en Brangulí, Català- Roca o Miserachs. No obstant això, les fotografies que s’exposen, són totes obra de Codinencs autòctons o residents.

L'exposició compta amb un total de 28 fotografies i cadascuna d’elles compta amb un peu de foto, on s’explica el que allà hi ha o passa.
Totes les fotos van emmarcades, amb una mida de 40x30 cm. Així que finalitzi l’exposició a la Biblioteca Municipal la mostra fotogràfica anirà itinerant i es repartirà per les diverses botigues i comerços del poble perquè les puguin exposar.

 

Darrera actualització: 26.03.2021 | 12:40

Imatges