Sortida a Montserrat diumenge 18 de febrer en la 49a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Divendres, 16 de febrer de 2018 a les 00:00

L'any 1968, amb motiu del centenari del naixement de Pompeu Fabra, l'excursionisme català va organitzar un acte reivindicatiu que consistia en encendre una flama a la seva tomba, a Prada de Conflent (Catalunya Nord), i dur-la fins a la basílica de Montserrat on es manté encesa durant tot l'any.

Des d’aleshores cada any s’ha anat renovant aquesta flama i aquest 2018 el Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines és l’encarregat d’organitzar els actes de la 49a edició.

El divendres 26 de gener es van iniciar els actes a Sant Feliu de Codines amb "La ruta cap a l'exili" a càrrec de Josep Vallcorba i Mots pel XXI, a la Biblioteca municipal. El dissabte 27 de gener el CESF va anar en ruta cap a l'exili, de Sant Feliu a Prada de Conflent, amb parada a Mas Pol de Bescanó i a Mas Parxers a Agullana. El diumenge 28 de gener va tenir lloc l'acte de renovació de la Flama de la Llengua Catalana davant la tomba de Pompeu Fabra a Prada de Conflent.

El diumenge 11 de febrer, sortida a Fredes a portar la Flama al Tossal dels Tres Reis i el diumenge dia 18 sortida a Montserrat i fer el relleu de la 50a edició de Renovació de la Flama de la Llengua Catalana.

 

ACTES A MONTSERRAT EL DIA 18 DE FEBRER

10.00h: Concentració a la plaça de Santa Maria amb els geganters i grallers de Sant Feliu de Codines i el Grup del Correfoc El Follet i la Fantasma.

10.30h: La Coral La Llum oferirà unes cançons abans de la rebuda de l'Abat de Montserrat, Josep Maria Soler.

11.00h: Missa

Encesa de la Flama de la Llengua Catalana.

Conferència "La brasa permanent" a càrrec de Josep Maria Solé i Sabaté.

 

Per a més informació podeu contactar amb el Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines al telèfon 93 866 15 78 o per correu electrònic webcesf@hotmail.com

 

Darrera actualització: 01.04.2021 | 14:12

Enllaços