Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:16/12/2018

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Notícies > Renovació de la flama de la llengua catalana a Montserrat, de la mà del Centre Excursionista

Renovació de la flama de la llengua catalana a Montserrat, de la mà del Centre Excursionista

21/02/2018

L'any 1968, amb motiu del centenari del naixement de Pompeu Fabra, l'excursionisme català va organitzar un acte reivindicatiu que consistia en encendre una flama a la seva tomba, a Prada de Conflent (Catalunya Nord), i dur-la fins a la basílica de Montserrat on es manté encesa durant tot l'any.

Des d’aleshores cada any s’ha anat renovant aquesta flama i aquest 2018 el Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines ha estat l’encarregat d’organitzar els actes de la 49a edició.

El divendres 26 de gener es van iniciar els actes a Sant Feliu de Codines amb "La ruta cap a l'exili" a càrrec de Josep Vallcorba i Mots pel XXI, a la Biblioteca municipal. El dissabte 27 de gener el CESF va anar en ruta cap a l'exili, de Sant Feliu a Prada de Conflent, amb parada a Mas Pol de Bescanó i a Mas Parxers a Agullana. El diumenge 28 de gener va tenir lloc l'acte de renovació de la Flama de la Llengua Catalana davant la tomba de Pompeu Fabra a Prada de Conflent.

El diumenge 11 de febrer, sortida a Fredes a portar la Flama al Tossal dels Tres Reis i el diumenge dia 18 sortida a Montserrat i fer el relleu de la 50a edició de Renovació de la Flama de la Llengua Catalana.

A Montserrat es van concentrar a al plaça de Santa Maria els geganters i grallers i el Grup del Correfoc. La Coral La Llum va oferir un petit repertori abans de la rebuda de l'Abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Es va oficiar la missa i va tenir lloc l'encesa de la Flama de la Llengua Catalana. Per acabar, es va oferir la conferència "La brasa permanent" a càrrec de Josep Maria Solé i Sabaté.

 

Arxivat a: General
Darrera actualització d’aquest contingut: 14/12/2018 a les 21:44h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional