Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:26/02/2021

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Notícies > Programes de promoció econòmica que actualment es desenvolupen a Sant Feliu de Codines

Programes de promoció econòmica que actualment es desenvolupen a Sant Feliu de Codines

24/04/2018

L'Ajuntament de Sant Feliu de Codines treballa per contribuir al desenvolupament socioeconòmic del municipi, la promoció de l’esperit empresarial per a la creació d’empreses i en programes i convenis de col·laboració amb diverses institucions per afavorir la inserció laboral. Aquests són alguns dels projectes que s’estan portant a terme:

• BORSA DE TREBALL:

El Servei Local d'Ocupació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines té per objectiu promoure l’ocupació i la intermediació entre els aturats i  el mercat laboral. S’ofereix assessorament  laboral, ofertes de feina a través de la borsa de treball, orientació i formació.

La borsa de treball ofereix un servei online d’ofertes laborals conjuntament amb la Diputació de Barcelona. Aquest servei és presencial els dilluns i els dijous de 9 a 14h i cal demanar cita prèvia per telèfon al 93 866 22 84 (de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hores).

A través de la borsa de treball s’assessora com buscar feina, s’ajuda a elaborar currículums i s’ensenyen pautes de recerca laboral. Així, doncs, estant inscrit a la borsa de treball es té accés al web d’ofertes de la Diputació de Barcelona, junt als municipis de tota la província de Barcelona.

Consulteu ofertes on-line: www.santfeliudecodines.cat/sol/ofertes


• FORMACIÓ:
L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines, a través de la regidoria de Desenvolupament Econòmic, realitza periòdicament cursos de formació laboral i empresarial. Aquests cursos van encaminats a la millora de la capacitació d’autònoms i petits empresaris, així com de tots els treballadors de Sant Feliu que volen millorar la seva formació o adquirir nous coneixements per entrar al mercat laboral.

Totes les ofertes es canalitzen a través de la regidoria i també hi ha col·laboracions amb altres operadors amb els qui se subscriuen convenis, com el SOC de la Generalitat de Catalunya, Bits! Durham, NovAcadèmia ...i en els quals l’Ajuntament subvenciona els participants.

Consulteu formació: www.santfeliudecodines.cat/sol/formacio


• FINESTRETA ÚNICA EMPRESARIAL:

La Finestreta Única Empresarial és el punt de referència únic de les empreses, persones emprenedores i intermediàries en la seva relació amb l'administració. Es basa en un model de relació integrat d'atenció que permet als emprenedors poder realitzar les seves gestions administratives i tràmits, sense haver d’anar d’administració en administració.
La Generalitat de Catalunya va lliurar l'abril de 2017 un obsequi de reconeixement als 19 ajuntaments pioners que van implantar la Finestreta Única Empresarial. Sant Feliu de Codines era un d'ells, abans que la Llei 16/2015, de Simplificació establís l’obligació de l'adhesió.

Podeu consultar la relació de tràmits municipals d’empresa, ocupació i emprenedoria a la Finestreta Única Empresarial a la Seu electrònica de l’Ajuntament, a l’apartat de Tràmits i gestions en línia.

Més informació: canalempresa.gencat.cat


• PROGRAMA CONSOLIDA'T per autònoms: Realitzat amb la Fundació Universitària Martí l’Humà.

És gratuït i està adreçat a persones treballadores autònomes i es realitzen sessions d’assessorament expert en aspectes clau per a la gestió dels negocis, segons les necessitats de cada autònom.
L’objectiu és contribuir a l’enfortiment i creixement del treball autònom, mitjançant un servei d’assessorament i acompanyament personalitzat que permet definir un pla d’acció específic per assolir els objectius de consolidació del negoci.

Aquest projecte es ve realitzant des del 2013 i fins a dia d’avui ha beneficiat a 13 autònoms de diversos sectors (restauració, immobiliària, comerç de roba...) de Sant Feliu de Codines.

Durant el mes d’abril comença la nova edició del programa “Consolida’t”. Si esteu interessats en aquest programa podeu inscriure's mitjançant un formulari i una sol·licitud que trobareu al web de Promoció Econòmica www.santfeliudecodines.cat/promocio-economica/programa-consolida-t-fundacio-universitaria-marti-l-huma

Per a qualsevol aclariment podeu posar-vos en contacte amb l'Ajuntament al tel. 93 866 27 68.

Més informació: www.consolidat.cat/index.php/consolida-t


• AUTOCUPACIÓ INCORPORA:

L’Ajuntament, junt a l’Escola Pia de Granollers i l’Obra Social “la Caixa” van signar un conveni per potenciar la inserció laboral del territori. L’acord té com a objectiu afavorir, a través de polítiques i accions concretes, una major incorpo-ració al món laboral dels col·lectius amb més dificultats per trobar feina, com ara joves en situa-ció de vulnerabilitat, aturats de llarga durada, dones vícti-mes de la violència de gènere i persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, entre d’altres.

El programa que porta a terme l’Escola Pia de Granollers s’encarrega, entre d’altres tasques, de la preselecció de candidats, el seguiment del seu procés de formació, així com de l’acompanyament i recolzament en l’adaptació al lloc de treball, junt amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines, en els projectes que es porten a terme al municipi. S’ofereix a les empreses un servei gratuït d’assessorament en accions de responsabilitat social centrades en la integració laboral de col·lectius vulnerables.

El programa “Incorpora” també ofereix un servei d’assessorament per projectes empresarials per a nous emprenedors. Aquest servei també ofereix formació laboral encaminada sobretot a la reinserció dels col·lectius que més han patit la crisi.
Properament també es farà formació per a joves fins a 29 anys.

Més informació: www.incorpora.org


• XARXA TRANSICIÓ ESCOLA TREBALL (TET):

Projecte que es realitza conjuntament amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental i els municipis adherits. L'Ajuntament, en col·laboració  amb les entitats i institucions educatives del municipi porta a terme accions transversals d'atenció, orientació, assessorament i formació per als joves del municipi. Es fan tallers, es fomenta l’assistència dels joves a fires i activitats d’orientació on els joves obtenen suport per aclarir dubtes i resoldre qüestions que els són d'interès respecte la seva projecció professional.

El suport es dona tant als centres educatius, com al casal de joves, la borsa de treball o conjuntament amb l’educadora social.

Més informació: www.vallesoriental.cat/el-consell/serveis-i-tramits/guia-de-serveis/xarxa-transicio-educacio-treball-tet.html


• PROGRAMA INTERGRAL “Inn Jove!”: Realitzat amb la Fundació Universitària Martí l’Humà.

InnJove! és un programa dirigit a joves de 16 a 29 anys que volen trobar feina o millorar el seu perfil professional. L’objectiu és atendre, acompanyar i assessorar per tal d’assolir la inserció laboral a través de projectes emprenedors, pràctiques laborals i, si s’escau, el retorn al sistema educatiu formal.

Fins a dia d’avui han participat 5 joves, entre els quals 4 han treballat durant la realització del programa. Un jove ha retornat als estudis i 4 han rebut la formació d’aquest programa durant tres mesos.

Més informació: www.fumh.cat


• PROGRAMA INTEGRAL “Sènior Vàlua”: Realitzat amb la Fundació Universitària Martí l’Humà.
Adreçat a persones majors de 30 anys desocupades de llarga durada. L’objectiu és atendre, acompanyar i assessorar per tal d’assolir una capacitació, inserció laboral, projecte emprenedor o pràctica laboral.

Es va signar un conveni amb la Fundació Universitària Martí l’Humà el maig del 2017 per a fomentar l’emprenedoria, la formació i l’ocupació.
 
Fins a dia d’avui han rebut formació 8 persones que han participat en aquest programa, de les quals 4 actualment encara estan treballant.

Més informació: www.fumh.cat


• PROGRAMA DE GARANTIA JUVENIL: És un programa de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya amb la participació dels Ajuntaments

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos, pots rebre una oferta de treball, pràctiques o formació. Aquest programa està adreçat a joves més grans de 16 anys i menors de 25 anys, o menors de 30 anys en el cas de joves amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, inscrits o no als serveis d'ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.

A Sant Feliu de Codines podeu assessorar-vos sobre aquest programa al Servei Local d’Ocupació demanant cita prèvia al 93 866 22 84.

Més informació: garantiajuvenil.gencat.cat/

Si esteu interessats en participar en aquests programes podeu adreçar-vos a l’Ajuntament i us informarem.

 

Arxius adjunts

Arxivat a: General, Notícies del Servei Local d'Ocupació
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/02/2021 a les 11:08h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional