Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:17/07/2019

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Notícies > Visita de l'Associació nacional de professionals reparadors de rellotges d'Espanya a la Torre del Rellotge de Sant Feliu

Visita de l'Associació nacional de professionals reparadors de rellotges d'Espanya a la Torre del Rellotge de Sant Feliu

05/11/2018

El diumenge dia 28 d’octubre de 2018, l’Associació Nacional de Professionals Reparadors de Rellotges d’Espanya (ANPRE) va visitar Sant Feliu de Codines. Van efectuar una visita al Museu del Rellotge de Catalunya i després van visitar la Torre del Rellotge, amb una antiguitat de 223 anys.

Van estar acompanyats pel president de l’Associació de la Fira del Rellotge de Catalunya, el Sr. Josep Vilanova, i el Sr. Antoni Viñas, actual conservador del rellotge que encara dona les hores del poble.

La torre del rellotge va ser construïda l’any 1796, quan la població de Sant Feliu de Codines estava dividida pels torrents de l’Escletxa, del Tura i el de can Ullar. La zona per on creixia més al poble era el barri de la revenderia, per on passava el “Camí Ral” cap a Vic.

Durant molts anys s'hi celebra la Fira del Rellotge als carrers adjacents, per tal de commemorar aquesta data, però enguany ja ha crescut massa i es celebra la plaça del poble.

El rellotge continua necessitant que se li doni corda de forma manual, i cada dia el Ton vetlla pel seu compromís amb el temps.

 

Arxivat a: General
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/07/2019 a les 13:19h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional