Vine diumenge 19 de maig a la XXIV Fira del Rellotge a Sant Feliu de Codines

Dimecres, 15 de maig de 2019 a les 00:00

Diumenge, 19 de maig de 8 a 14 hores a la Plaça de l’Ajuntament de Sant Feliu.

A les 12.30 hores recepció del Consistori a l’Ajuntament.

A les 13.00 hores personalitats i organitzadors visiten la Fira i l’exposició temàtica “Seiko, el Rei de la precisió” al “Museu del Rellotge de Catalunya”, al Casal Cultural Codinenc.

TEMÀTICA DE LA XXIV FIRA: SEIKO, EL REI DE LA PRECISIÓ.

Aquest any, a l’exposició que habitualment presenta La Fira del Rellotge, s’exposa una mostra sobre l’evolució electrònica de l’empresa japonesa Seiko, a partir de 1958 quan Tòquio va ser nominada per als Jocs Olímpics de 1964. Per aquella memorable ocasió, Seiko va llançar el seu primer rellotge de quars, el QC 951 i a partir d’aquesta data, va marcar una fita en la rellotgeria electrònica nàutica, amb els seus cronòmetres de marina de quars i amb el complet equipament horari de vaixells tant mercants com militars. També va equipar les instal·lacions horàries de rellotges patrons i rellotges secundaris per a empreses, escoles i edificis públics. A l’exposició es tractarà també del naixement i de l’evolució dels rellotges de polsera electrònics tant analògics com digitals de Seiko, amb visualitzadors en LCD, LED, i tinta líquida, en segments o matricials, que són sens dubte els més tècnicament evolucionats d’aquest mercat, amb peces icòniques inèdites en el nostre país.

La manufactura de rellotgeria Seiko va ser fundada el 1881 per Kintaro Hattori, presentant en 1892 la marca Seikosha, amb la qual a partir de 1903 es converteix en el major productor de rellotges de Japó i un dels més importants del món. A l’actualitat tots els components dels seus rellotges, des de la corretja fins a l’última peça, són fabricats per la pròpia marca. El 1924 es produeix el primer rellotge de la marca Seiko. El seu palmarès en innovacions no ha deixat de sorprendre el món rellotger durant tota la seva història. Només uns apunts ens permeten entreveure que el 1927 Seiko va produir el rellotge més petit del Japó per dama. El 1940, el “Súper”, el seu primer rellotge de polsera amb “segonder” i a l’any següent el seu primer cronògraf de butxaca. En els anys 50 Seiko va construir el primer rellotge automàtic de Japó. També va començar a imposar-se en els concursos de rellotgeria i a rivalitzar amb els rellotges suïssos amb el reconeixement internacional consegüent. El 1965 va presentar el seu primer model de busseig que actualment ha estat decorat amb el dibuix estilitzat d’una onada, presa de l’il·lustrador japonès Katsushika Hokusai, “La Gran Ona de Kanagawa”. 1969 va treure al mercat el Quartz-Astron, primer rellotge de polsera de quars i el primer cronògraf automàtic del mercat. El 1973 presenta el seu primer rellotge digital i en 1975 el seu primer rellotge de polsera electrònic amb indicadors de cristall líquid amb calendari, cronògraf i il·luminació de la pantalla. En els 80 presenta models parlants, amb calculadora, gravadora de veu o televisió. El 1988, el Kinetic, un automàtic que carrega la bateria d’un mecanisme de quars i el 1998, el Thermic, accionat per l’escalfor humana.

Esperem que ens acompanyin i gaudeixin d’aquest apassionant recorregut per una de les fites de la història de la rellotgeria

EXPOSICIÓ “SEIKO, EL REI DE LA PRECISIÓ”, al Museu del Rellotge de Catalunya, a l’edifici Casal Cultural Codinenc, junt amb l’exposició permanent del Museu. Visites en dies i hores convingudes. Dies i horaris durant la Fira:

Dissabte 18 de maig de 11 a 13h, diumenge 19 de maig de 10 a 14h.  Preu Entrada 2 €. Entrada gratuïta pels socis de JORGC (Gremi Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya) mostrant el carnet.

 

LA FIRA DEL RELLOTGE A INTERNET I XARXES SOCIALS:

Pàgina web: http://www.firadelrellotge.org – E-mail: fira@firadelrellotge.org

Pàgina a Facebook, perfil “Fira del Rellotge”: http://www.facebook.com/firadelrellotge

Twitter: http://www.twitter.com/firadelrellotge (@firadelrellotge  “Hastag” #firadelrellotge)

Instragram: http://www.instagram.com/firadelrellotge  Youtube, buscar “fira del rellotge”.

 

INFORMACIÓ I CONTACTE:

Sr. Pere Riera, tel. 603837079, coordinador.

Sr. Josep Vilanova, tel. 609818569, president.

Darrera actualització: 30.03.2021 | 08:54