La cercavila de gegants de Festa Major ret homenatge a Àngels Rosés, creadora del Sac i Ganxo, els capgrossos i el Pinyeta

Divendres, 27 de setembre de 2019 a les 00:00

Jornada gegantera organitzada per la colla Gegantera, dins del marc de la festa major de Sant Feliu de Codines. Una cercavila on hi van participar les colles de Sant Pere de Vilamajor i Sant Llorenç Savall.
Aquest any la colla gegantera va estrenar vestits nous pels seus gegants el Baronet i la Pubilla. Tanmateix durant la cercavila de Festa Major es va retre homenatge a l'Àngels Rosés, artista i amiga compromesa amb la cultura popular que ens va deixar el passat mes de març del 2019. L’Àngels va donar forma al gegantó, el Sac i Ganxo, un personatge que rememora una de les activitats econòmiques que lliguen Sant Feliu de Codines amb el seu passat i la recollida hivernal de pinyes i els estris necessaris per tal activitat: un sac i un ganxo . Dos anys més tard l'Àngels va dissenyar els capgrossos de la colla, dues ovelles boges amb els seus escallots. També va contribuir en el Pinyeta, un follet del bosc Codinenc, realitzat amb els alumnes del seu taller d’art, l'Espantaocells. Aquest homenatge es va realitzar al jardí de la que fou la seva escola d’art.

Darrera actualització: 30.03.2021 | 08:43

Imatges