Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:26/02/2021

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines preserva per 500 anys el seu patrimoni documental històric

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines preserva per 500 anys el seu patrimoni documental històric

04/10/2019

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines ha rebut de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona i l’empresa noruega  Piql, 6 rotlles de pel·lícula amb informació administrativa essencial de l’ajuntament. Aquesta iniciativa  s’emmarca en el projecte iniciat per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, que dirigeix la Xarxa d’Arxius Municipals, de preservació de la documentació municipal a llarg termini.

El projecte aplica una tecnologia desenvolupada per la pròpia empresa. Aquesta tecnologia consisteix en fixar dades i documents en una pel·lícula de polièster de 35 mm.  mitjançant codis QR d’alta intensitat. L’objectiu és garantir-ne la seva preservació a llarg termini, al voltant de 500 anys.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines ha seleccionat per aquest projecte els llibres d’actes del Ple de l’Ajuntament des de l’any 1828 fins al 2000, fotografies antigues, vídeos del municipi i els expedients administratius creats electrònicament des del 2016 fins a l’any 2018.  

Aquestes dades estan emmagatzemades en uns contenidors especials ignífugs i es pot accedir a les dades que es necessitin mitjançant recerca digital proporcionada pels codis QR on estan identificades totes les ressenyes.

D’aquesta manera la Xarxa d’Arxius Municipals  de la Diputació de Barcelona, dona suport a la preservació de la documentació municipal a llarg termini, perquè les futures generacions puguin accedir a la memòria documental d’àmbit local de forma efectiva, segura i a través de qualsevol suport informàtic al qual es puguin adaptar els codis QR de recerca.

Arxivat a: General
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/02/2021 a les 11:08h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional