Sant Feliu de Codines ja disposa del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM)

Dilluns, 14 d'octubre de 2019 a les 00:00

Sant Feliu de Codines ja disposa del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), treballat per la Regidoria de Medi Natural els darrers 2 anys, conjuntament amb tècnics de la Diputació de Barcelona.

Aquest document preveu tots el casos d'emergència que pot tenir el poble, no sols pel foc, sinó per aiguats, ventades, nevades o altres desastres naturals. Aquest serà revisat i actualitzat anualment i incorpora planols digitals, subministres necessaris i qualsevol recurs humà al nostre abast en cas de necessitat.

Així doncs, estableix el marc orgànic i funcional previst per a un municipi, amb l’objecte de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar una resposta adequada a les possibles situacions d’emergència.

El document és regulat pel Decret 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s’aprova el contingut mínim per a l’elaboració dels Plans de Protecció Civil municipals i es regula el procediment per a la seva homologació.

La seva funció és determinar la planificació de la protecció civil municipal tenint en compte tots els riscos que l’afectin, amb l’estructura i el contingut mínim de l’annex del decret a què s’ha fet referència més amunt.

L’elaboració d’un DUPROCIM és un procediment complex que ha requerit l’anàlisi tant del municipi com de l’organització municipal: una anàlisi amb detall dels diferents riscos existents i també de la vulnerabilitat municipal. A partir d’aquí, s'han dissenyat els procediments operatius per a cada risc (fitxes d’actuació, directori telefònic, catàleg de mitjans) i s'ha creat la cartografia específica.

Darrera actualització: 30.03.2021 | 08:41

Imatges