Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:12/11/2019

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Notícies > Resum Ple Municipal Ordinari del 23 d'octubre de 2019

Resum Ple Municipal Ordinari del 23 d'octubre de 2019

24/10/2019

En aquest Ple es va fer el sorteig de les meses electorals pel proper 10 de novembre. També es va aprovar una modificació pressupostària, molt tècnica, de cara al tancament de l'any perquè no quedin partides amb crèdit sense gastar i algunes partides quedin amb factures sense poder aplicar. 

També es va concedir la bonificació del 95% de l'impost de construcció per a la reforma d'una façana i es van aprovar les mesures complementàries del Pla Econòmic i Financer que proposa la Diputació de Barcelona.

Es va aprovar la moció presentada per Primàries Codines pel manteniment de la pancarta per la llibertat dels presos polítics a la façana de l'ajuntament, tot i que des d'alcaldia es va manifestar que durant la campanya electoral de les properes eleccions del 10 de novembre, serà retirada provisionalment ja que la Junta Electoral no permet aquest emplaçament en període electoral. 

També es va aprovar una moció per la mort digne presentada per Junts per Sant Feliu de Codines i una declaració arran dels fets ocorreguts durant aquests darrers dies a Catalunya, a la qual s'hi van adherir tots els grups polítics municipals, per declarar el rebuig a tot tipus de violència.

La principal ordre del dia va ser l'aprovació de les ordenances fiscals que entraran en vigor el 2020, i que van ser votades favorablement pels 6 regidors i regidores de Junts per Sant Feliu de Codines i el regidor del PSC. Es van abstenir el regidor d'ERC i els regidors i regidores de Primàries Codines, que en aquest Ple eren 4; ja que una persona s'havia excusat.
Per l'any vinent no pujarà l'impost de vehicles, ni el preu de l'aigua, ni la taxa del cementiri, ni la taxa d'ocupació de via pública, ni l'impost i la taxa corresponent d'obres i construccions. La recollida d'escombraries passarà de 164€ a 177€ i l'Impost de Béns Immobles (IBI) pujarà el coeficient del 0,50 al 0,525.

Amb l'aplicació d'aquestes ordenances, els impostos i taxes de Sant Feliu pujaran de forma global en un 3,5% i es mantenen les bonificacions a les obres en façanes, en locals comercials tancats o antics, en la implementació d'energies alternatives (no obligades per llei) en els edificis, en l'IBI per a les famílies nombroses i en immobles destinats a finalitats culturals, esportives, educatives i socials. També es manté el 18% de bonficació en la taxa d'escombraries per a qui vagi 15 cops a l'any a la deixalleria, amb una freqüència mínima de 3 vegades al trimestre, i del 40% en les llars amb persones jubilades que la renda global no superi l'1,5% del sou mínim interprofessional. 

Finalment, es van acceptar les renúncies de dues regidores de Primàries Codines que deixen el seu càrrec ja des d'aquest ple. 

A assumptes diversos es va explicar que a la Festa Major del  2019 hi van haver unes despeses de 80.150€ sobre un pressupost inicial aprovat de 80.000€.

Arxivat a: General
Darrera actualització d’aquest contingut: 11/11/2019 a les 13:17h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional