Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:05/07/2020

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Notícies > Diumenge dia 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida i l'Ajuntament s'ha adherit al comunicat: ”Ni estigma ni discriminació”

Diumenge dia 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida i l'Ajuntament s'ha adherit al comunicat: ”Ni estigma ni discriminació”

01/12/2019

“El 2019 seguim treballant per avançar i AIXÍ:”

Consolidar un gènere de qualitat, oferir eines per a la prevenció, facilitar la detecció i el tractament, progressar en la recerca i la innovació i garantir la no discriminació.

Des de fa més de 30 anys, cada 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida i l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines s'ha adherit al comunicat conjunt, proposat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció.

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut es suma a aquesta diada per fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH, fent difusió de les estratègies que estan a l’abast de la població per fer front a aquesta infecció i també elaborant un comunicat conjunt al qual s’adhereixen més de 130 entitats públiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

Aquest any, sota el lema ”Ni estigma ni discriminació” volem compartir la necessitat de vetllar pels drets de les persones amb VIH. És responsabilitat de tots garantir aquets drets. Llur manca empitjora la qualitat de vida i la salut, produeix desigualtats en l’accés a serveis socials, jurídics i sanitaris, al mercat laboral i a l’habitatge entre d’altres.

El dret a viure en un entorn lliure, inclusiu i sense VIH, ve acompanyat del deure de treballar per aconseguir-ho. Aprofitem aquesta commemoració per reflexionar i afegir-nos a un esforç conjunt que ens doni respostes positives per a totes les persones.

Arxius adjunts

Arxivat a: General
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/07/2020 a les 17:47h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional