Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:03/08/2020

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Notícies > L’atenció al part retorna a l’Hospital de Mollet

L’atenció al part retorna a l’Hospital de Mollet

26/05/2020

Durant aquest període s’ha aprofitat per acabar d’humanitzar els espais d’obstetrícia, maternitat i neonatologia

A partir d’ahir dilluns 25 de maig, l’atenció al part i les urgències d’Obstetrícia retornen a l’Hospital de Mollet. Aquesta activitat, que es va traslladar a Mútua Granollers el passat 1 d’abril degut a la situació del Covid19 en els centres sanitaris, ja torna a estar en marxa a ple rendiment.

L’activitat del part s’inicia juntament amb la Fase I del territori, en un entorn sectoritzat i acollidor per tal de mantenir la seguretat i la comoditat de la dona i el nadó. Es permetrà l’accés d’un acompanyant durant tot el procés de part. Com a la resta de pacients, per tal d’assegurar la millor atenció possible es realitzarà un control de símptomes tant a la futura mare com al seu acompanyant abans d’accedir a la l’Hospital.

Finalitzen la humanització de la zona de obstetrícia i maternitat

Durant aquest període s’ha aprofitat per actualitzar la planta hospitalització de la maternitat i s’ha creat una Sala de Lactància per a professionals i usuaris, un nou espai a la zona de neonatologia. Així mateix, des del passat més de març, l’Àrea d’Atenció a la Donade la Fundació Sanitària Mollet (FSM) ha finalitzat la humanització de les seves sales de part creant un espai acollidor i més còmode per a les pacients i els seus acompanyants.

L’objectiu d’ambdues iniciatives és que els espais de maternitat siguin el més propers possibles a la comoditat de la pròpia llar, defugint l’ambient hospitalari per tal que la dona gaudeixi el màxim de l’experiència de tenir un fill.

El part humanitzat consta de dos elements clau. El primer és apoderar la dona i la seva família sobre les seves opcions de part i respectar les seves decisions sempre que sigui possible a través d’un pla de part personalitzat. El segon es oferir-li un espai on desenvolupar el treball de part de la manera més còmode i relaxada possible. Un part on la dona està més relaxada ajuda a reduir l’estrès del naixement del bebè. Per tant, el benestar de la dona durant el treball de part té una repercussió directe en el benestar del nadó, que es mesura a través dels patrons del registre cardiotocogràfic.

Arxivat a: COVID19, COVID19 Info Salut, General
Darrera actualització d’aquest contingut: 31/07/2020 a les 21:05h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional