Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:20/10/2020

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Notícies > Jornades Europees de Patrimoni 2020: La casa modernista de Can Xifreda, actual museu municipal de Sant Feliu de Codines

Jornades Europees de Patrimoni 2020: La casa modernista de Can Xifreda, actual museu municipal de Sant Feliu de Codines

05/10/2020

Diumenge 11 d'octubre a les 12 hores. AFORAMENT LIMITAT A 15 PERSONES. ÚS OBLIGATORI DE MASCARETA. ES PRENDRÀ LA TEMPERATURA ABANS D'ENTRAR A L'ACTE. EN CAS DE PLUJA L'ACTE QUEDA SUSPÈS.

Aquest 2020, dedicarem les Jornades Europees del Patrimoni a la casa modernista de Can Xifreda que acull el museu de Sant Feliu de Codines.

Coneixerem el personatge d’Antoni Gifreda, industrial tèxtil fill de Manlleu, que va ser un dels estiuejants emblemàtics a cavall dels segles XIX i XX i la seva implicació amb la vida social de La vila. Farem un repàs de la història de l’edifici i dels jardins des de la seva construcció fins que passà a propietat municipal i es va destinar a museu.

Aquesta casa va acollir l’Orfeó Català quan va venir el 1899 i Antoni Gifreda va estar involucrat en totes les iniciatives de la Renaixença des de la seva doble pertinença a l’Agrupació Catalanista i a l’Associació de propietaris forasters. Tanmateix els jardins de la finca van ser punt d’activitats de les colònies infantils que anualment l’Ajuntament de Barcelona enviava a Sant Feliu.

Descobrirem la vida d’aquest “castell” modernista que és una de les icones de l’skyline de la població.

Arxivat a: COVID19, COVID19 Info Actes, General, Notícies de Turisme
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/10/2020 a les 14:02h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional