El Consell Consultiu de la Gent Gran del Vallès Oriental es reivindica amb un vídeo amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran

Dimarts, 6 d'octubre de 2020 a les 00:00

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Vallès Oriental, que està coordinat pel Consell Comarcal, ha volgut participar en aquesta Diada (el passat 1 d'octubre), amb la creació d’un vídeo on reivindica la seva participació en la societat, una societat que sigui apta per a totes les edats, on es respectin els drets de les persones de qualsevol edat i l’envelliment digne sigui una realitat.

El dret a l’habitatge, a la formació, l’eradicació de l’edatisme (discriminació per raó de l’edat), la salut de qualitat, la prevenció de la soledat no desitjada... són alguns dels reptes que han volgut plasmar en aquest vídeo que pretén arribar al màxim nombre de persones possibles per conscienciar de la importància de donar veu a les persones grans i d’instar a la participació en la consecució d’aquests objectius.

Participa i decideix!!! És una crida a la ciutadania per una conscienciació social i sensibilització vers les persones grans.

El vídeo serà una eina més per presentar als casals i entitats de gent gran de la comarca aquest òrgan de participació.

 

Dia Internacional de la Gent Gran

L'Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l'1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran .

La comunitat internacional insta d'aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d'una societat apta per a totes les edats.

La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment.

La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

Darrera actualització: 29.03.2021 | 13:27