Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:25/11/2020

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Notícies > Dia Mundial de l’Estalvi d’Energia

Dia Mundial de l’Estalvi d’Energia

21/10/2020

El 21 d’Octubre se celebra el Dia Mundial de l’Estalvi d’Energia, una jornada impulsada amb l’objectiu d’incitar a la reflexió social sobre la importància d’aprendre a regular i gestionar el consum energètic en la nostra vida quotidiana. L’energia que utilitzem diàriament procedeix de recursos naturals, molts dels quals són derivats de combustibles fòssils, una font energètica limitada al planeta i l’extracció del qual és cada vegada més cara. Per això, és fonamental aprendre a canviar els nostres hàbits per usar menys quantitat d’energia. Així, no només veurem reflectides considerables descàrregues econòmiques en les nostres factures sinó que a més contribuirem en la reducció d’emissions contaminants, millorant i cuidant col·lectivament del medi ambient.

Amb motiu del Dia Mundial de l'Estalvi d'Energia, el 21 d'octubre, l'Ajuntament vol informar de totes les activitats que s'han portat a terme en aquests darrers anys i les que es volen desenvolupar pròximament pel que fa a l'estalvi energètic:

  • Canvi d'enllumenat en tots els fanals de la via pública, un 90% per halogenurs metàl·lics i l'altra part amb leds i bombetes de baix consum; suposant un estalvi del 30% en energia elèctrica.
  • Instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta del pavelló "Francesc Cassart", generant la mateixa quantitat d'energia que necessiten 45 llars familiars estàndards.
  • L'aigua que arriba a Solanes des de la zona de les granges, provinent dels dipòsits de Les Sabrugues, a través d'una canonada nova que també distribueix al sector de Santo Domingo, dóna el cabal d'aigua necessari per gravetat, sense necessitat de les bombes que abans hi havia al Bògit i al camí del Cementiri, estalviant una gran quantitat d'energia elèctrica.
  • Estudi de manteniment i energia desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb la intenció de fer canvis a leds de la il·luminació del pavelló Francesc Cassart. Canvi que es produirà aviat. Al nou al pavelló cobert Lluis Vallcorba, ja es van instal·lar totes les lluminàries de led.
  • Subvenció de la Generalitat per procedir a canviar els llums de les torres d'il·luminació del Camp Municipal de Futbol Francesc Garriga, passant totes a led i millorant de passada els angles d'obertura, fent recréixer les torres, a fi d'il·luminar tot el terreny de joc.
  • Canvi de tots els llums a la biblioteca Municipal Joan Petit Aguilar a llums leds. També, des de l'any 2016 s'han canviat llums i focus del Centre Cívic La Fonteta a leds, en l'actualitat gairebé tots s'han substituït. A l'Escola Jaume Balmes es van canviant a mesura que es van fonent els vells fluorescents de gas, aconseguint així estalvi energètic sense dependre de cap amortització de la inversió, produint un estalvi econòmic immediat, a part de l'inapel·lable estalvi energètic immediat.


Tots aquests canvis i millores s'han vist reflectits en la disminució de l'import de la factura de la llum, que els anys vinents seguirà disminuint.

  • Estudi d'eficiència energètica per part de la Diputació de Barcelona de l'escola Jaume Balmes, del qual se n'extreu la necessitat de canvis de finestres i aïllaments de l'edifici en la seva cara nord, que es desenvoluparà durant els anys 2020 i 2021.
  • S'han renovat les calderes de biomassa de l'Escola Bressol i de l'edifici d'Infantil (parvulari) de l'escola Jaume Balmes, dins del Pla d'Energia de Catalunya on s'aconsella que un 15% de l'energia que es consumeix ha de venir de recursos vegetals propis dels boscos de les nostres contrades, aconseguint estalviar un 10% de quilocalories consumides.
  • Des d'aquest curs 2020-2021, surt un autobús a les 14.30 hores de Caldes de Montbui, òptim per als alumnes de Batxillerat que van al Manolo Hugué o a l'Escola Pia, aquest autobús a part de solucionar un greuge històric de més de 40 anys, amb una pèrdua de temps impressionant pels joves i les joves estudiants, estalvia molt carburant fòssil en vehicles privats que els pares havien de fer servir en molts casos, per anar a buscar als seus fills cada dia, al poble veí. També des de fa dos anys, s'aprofiten els autobusos de línia de Sant Feliu de Codines a Gallifa per a ús escolar que no s'omplen mai i així es gasta la meitat de carburant fòssil.
Arxivat a: COVID19, COVID19 Info Municipal, General
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/11/2020 a les 11:50h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional