Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:04/12/2020

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Notícies > Aclariment

Aclariment

01/11/2020

El passat dia 22 d'octubre es va rebre una instància a l'ajuntament adreçada a l'alcaldessa i al regidor de promoció econòmica, acompanyada d'un escrit dels centres d'estètica de Sant Feliu de Codines, exposant la seva problemàtica sobre el tancament decretat per la Generalitat de Catalunya dels seus negocis, primerament per 15 dies, i ara per, almenys, 15 dies més. Demanaven si hi havia alguna previsió de destinar alguna partida econòmica a aquest sector mentre duri el tancament, i per altra banda de fer arribar el malestar d'aquests/es professionals a la Generalitat de Catalunya, a través dels diversos ajuntaments. La Generalitat ha destinat una sèrie d'ajudes al sector, informació que els hi vam fer arribar immediatament. Com ajuntament no tenim partida concreta per poder ajudar a aquests negocis i a d'altres que estan passant igualment per una situació precària i preocupant, encara que de cara a les properes ordenances s'han aprovat en el ple del dia 28 d'octubre reducció en diversos impostos i taxes, tot justificant el temps de tancament. Per altra banda, l'ajuntament s'ha posat en contacte amb la Direcció General de Comerç a fi que ens indiquin el perquè d'aquesta decisió de tancament d'aquest sector, i quines solucions ofereixen per la continuïtat dels negocis. Un cop obtinguem aquesta resposta la traslladarem a través del GCC als centres d'estètica.
Per altra banda, el mercat municipal s'ha obert amb totes les parades habituals, ja que l'ordre de la Generalitat de Catalunya és que l'aforament de públic no passi del 30%. El mercat dels dissabtes de Sant Feliu en cap cas excedeix del 30% de capacitat de la plaça pel que fa a aforament, perquè hem considerat que no era necessari fer cap mena de restricció.
El que si hem de recordar és que els clients del mercat i dels comerços han de guardar les distàncies de 1,5 metres, portar guants en cas de manipular productes, i l'obligatorietat de la mascareta. Els comerciats i paradistes han de procurar que es compleixin aquests protocols, han de disposar de gel hidroalcohòlic i de guants per si els clients han de manipular producte. A més, el sector de la restauració, funciona amb cita prèvia o amb servei a domicili. En cap cas es podran prendre begudes i menjar al carrer, ni davant de l'establiment. Les consumicions s'han de fer a casa.

Arxivat a: COVID19, COVID19 Info Municipal, General, Notícies de Comerç
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/12/2020 a les 09:28h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional