Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:02/12/2020

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Notícies > 14 de novembre: Dia Mundial de la Diabetis

14 de novembre: Dia Mundial de la Diabetis

13/11/2020

El Dia Mundial de la Diabetis (DMD) va ser declarat el 1991 per la Federació Internacional de Diabetes (FID) i l'Organització Mundial de la Salut en resposta a l'augment de la preocupació per la creixent amenaça per a la salut que representava la diabetis. El Dia Mundial de la Diabetis es va convertir en dia oficial el 2006 amb l'aprovació de la Resolució 61/225 de les Nacions Unides. Se celebra cada any el 14 de novembre, aniversari del naixement de Sir Frederick Banting que va descobrir la insulina juntament amb Charles Best el 1921. Enguany l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines se suma a aquesta celebració i el pròxim 14 de novembre il·luminarà de blau l'Ajuntament, que és el color que representa la conscienciació sobre la diabetis.

El tema del Dia Mundial de la Diabetis 2020 és "El Personal d'Infermeria i la Diabetis". La campanya té com a objectiu destacar el paper crucial que el personal d'infermeria juga en el suport a les persones que viuen amb diabetis.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS):

  • Les infermeres representen el 59% dels professionals de la salut
  • La força de treball mundial en infermeria és de 27,9 milions, dels quals 19,3 milions són infermeres professionals
  • La falta mundial d'infermeres el 2018 va ser de 5,9 milions. El 89% d'aquesta falta es concentrava en països de renda baixa i mitjana
  • El nombre d'infermeres formades i contractades necessita créixer fins a un 8% a l'any per fer front a l'alarmant escassetat en la professió per a 2030.

La campanya del Dia Mundial de la Diabetis pretén ser:

  • Una plataforma per a promoure els esforços de defensa de la FID durant tot l'any.
  • Una impulsora a tot el món que promogui la importància d'emprendre accions coordinades i concertades amb la finalitat de combatre la diabetis com un problema crític de salut mundial.
  • La campanya està representada pel logotip del cercle blau, que va ser adoptat en 2007 després de l'aprovació de la Resolució de l'ONU sobre la diabetis. El cercle blau és el símbol de la conscienciació sobre la diabetes i representa la unitat de la comunitat diabètica mundial en resposta a aquesta malaltia.

 

Més informació: https://worlddiabetesday.org/es/

Arxivat a: COVID19, COVID19 Info Salut, General, Notícies de Seguretat i Salut
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/12/2020 a les 13:06h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional