Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:02/12/2020

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Notícies > 15 de novembre: celebrem el Dia Mundial sense Alcohol

15 de novembre: celebrem el Dia Mundial sense Alcohol

15/11/2020

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines vol conscienciar als ciutadans del municipi recordant que el dia 15 de novembre de 2020, és el Dia Mundial sense Alcohol, una data establerta per la Organització Mundial de la Salud (OMS) amb l’objectiu de conscienciar a les persones de tot el món sobre el danys físics i psicològics que produeix el consum d’aquest tipus de substancia al seu organisme.

Com molt bé sabem, l’alcohol gaudeix d’un alt grau de permissivitat social. La població en general no n’és conscient que és una droga i que genera greus problemes de salut, familiars, socials i laborals. I amb la COVID-19, lluny de disminuir el seu consum, algunes varietats com la cervesa, les begudes espirituoses i el vi, se n’ha vist augmentat considerablement.

Va ser en ple segle XX quan l’alcoholisme va ser declarat com a una malaltia i avui en dia segueix essent responsable de més de 3 milions de morts a l’any, principalment perquè se segueix combinant amb la conducció de vehicles, provocant greus accident que molt sovint acaben amb la mort de la persona que es troba sota els efectes de l’alcohol, sinó també de persones innocents que es travessen al seu pas.

 

Com podeu celebrar el dia sense alcohol?

El primer, es passar tot el dia lliure de consum d’alcohol, així que no beguis ni tan sols una cervesa o una copeta de vi.

El segon, es fer-te portaveu dels efectes nocius que pot dur el consum d’aquesta substancia en grans quantitats, per que ajudis a conscienciar i sensibilitzar a més persones. Això ho podeu fer compartint a les teves xarxes socials el hashtag #Diamundialsensealcohol

Arxivat a: COVID19, COVID19 Info Salut, General, Notícies de Seguretat i Salut
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/12/2020 a les 13:06h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional