Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:03/03/2021

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Notícies > L’assemblea d’alcaldes i alcaldesses per la pau de Catalunya aprova una Declaració de benvinguda a l’entrada en vigor del Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears

L’assemblea d’alcaldes i alcaldesses per la pau de Catalunya aprova una Declaració de benvinguda a l’entrada en vigor del Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears

26/01/2021

El passat 22 de gener va celebrar-se l’Assemblea general de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, que s’ha fet en format virtual i ha reunit més de 70 alcaldes, alcaldesses (entre elles l'alcaldessa de Sant Feliu de Codines, Mercè Serratacó), regidors, regidores i tècnics municipals de les ciutats membres. 

La reunió ha tingut lloc justament el dia que entra en vigor el Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears, després que més de 50 estats l’hagin signat i ratificat. 
El Tractat va ser aprovat per les Nacions Unides el juliol de 2017, després de molts anys de demandes de la societat civil i de les reivindicacions dels supervivents dels bombardejos i els assaigs nuclears. Amb aquesta fita històrica, s’ha aconseguit que les úniques armes de destrucció massiva que no estaven prohibides fins ara ho estiguin, com ho estan les armes químiques i les biològiques. 

Una campanya de ciutats pel desarmament nuclear 

L’assemblea ha expressat el seu compromís amb un món més just, en pau i nuclearment desarmat, aprovant una Declaració que celebra l’entrada en vigor del Tractat i insta els estats a comprometre’s amb aquest exitós procés de desarmament. 

 

Mayors for Peace

Alcaldes i Alcaldesses per la Pau (Mayors for Peace) és una organització mundial que agrupa més de 8.000 ciutats de 165 països i regions d’arreu del món (dades de gener 2021), que tenen com a objectiu el treball en favor de la pau, el desarmament i, especialment, l’eliminació de les armes nuclears. Actualment, a Europa hi ha 3130 municipis que són membres de la xarxa, el segon continent amb més membres després d’Àsia. A l’Estat espanyol hi ha gairebé 400 municipis, 200 dels quals són catalans.

L'organització Mayors for Peace, així com totes les seves delegacions regionals i municipals al món, tenen avui dia el repte institucional de trobar noves vies d'actuació que permetin la consolidació del seu treball en el món local i internacional. Des de Catalunya, però també en l’àmbit europeu, la xarxa catalana promou accions concretes al territori amb la finalitat de donar veu al municipalisme en qüestions relatives al foment de la pau i la convivència, promoure projectes i campanyes de sensibilització i educació per la pau en aquests àmbits i treballar en col·laboració amb altres xarxes, institucions i entitats, tant en l'àmbit nacional com internacional. Tal com marca l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, els governs locals tenen un rol clau en la construcció de societats més pacífiques.

Arxivat a: COVID19, General
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/03/2021 a les 11:03h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional