Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:20/02/2020

Portada > Actualitat > Plens Municipals

Plens Municipals

Resum Ple Ordinari dimecres 29 de gener de 2020 celebrat a les 20 hores a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines:

Al punt Despatxos d'Ofici l’alcalde va fer partícip al ple de dos assumptes. En primer lloc, va llegir l’informe de l’arquitecte municipal atorgant “número de policia” al Centre Cívic La Fonteta, que a partir d’ara la seva adreça postal és la de “Plaça de l’Ú d’octubre de 2.017”  S/N. Això ha estat possible després d'aprovar aquest canvi al ple de juliol de 2018. Al mateix temps es regula la nomenclatura de tota la zona propera, com la ubicació exacta de la Plaça Josep Umbert Rosàs i la llargada del carrer Fonteta. A tal efecte es procedirà a informar al “Cadastre” a fi i efecte d’incorporar els canvis pertinents.

L’alcalde també va informar de la visita de la vicepresidenta primera de la Diputació de Barcelona, Sra. Carmela Fortuny, a l’ajuntament de Sant Feliu de Codines per a una reunió de treball entre el mateix alcalde Pere Pladevall i la 1a tinent d’alcalde Mercè Serratacó. Es van tractar diversos temes d’interès pel municipi, inclosa la situació actual de Sant Miquel del Fai, actualment propietat de la mateixa Diputació de Barcelona.

En aquest Ple s’ha aprovat la Modificació de Crèdit 1/2020 amb els vots favorables del equip de Govern de Junts per Sant Feliu de Codines (6 regidors), el regidor del PSC-CP i el regidor de ERC-AM, i amb l’abstenció dels regidors de Primàries Codines (4 regidors). Aquesta partida inclou el trasllat dels diners per a l’ampliació del Skate Parc, la nova escomesa de Solanes i l’asfaltat del carrer Montserrat del 2019 al 2020, a fi d’afrontar ja la inversió.

En segon lloc, i per unanimitat, va ser aprovada la concessió d’una bonificació de la liquidació de l’ICIO de la llicència atorgada per obres de millora de la façana d’un edifici ubicat al carrer Agustí Santacruz.

El tercer punt del ple era d’Urbanisme, per tractar sobre la documentació d’avanç de la Modificació puntual de planejament que afecta el sector Era Nova Est. Aquest projecte que s’està treballant des de fa molt temps, possibilitarà que les cases que hi ha a Can Bosc i el Maset, al mig del bosc, passin a la part alta de l’Era nova, alliberant el bosc d'habitacles i carrers sovint insostenibles, traslladant-los a una zona de creixement urbà, que amb el planejament actual fixa varis solars de 900 metres quadrats i uns quotes urbanístiques de 68.000 € per parcel.la, convertint el sector  en una quimera i amb els nous metres de sostre que es proposa incorporar-hi es densificarà la zona, abaratint les quotes urbanístiques fins a uns 32.000 € de mitjana per solar i reduint els solars a 500 metres quadrats o menys. Tota aquesta operació farà molt més assequible la urbanització de l’Era Nova, possibilitarà uns habitatges més assequibles per la majoria de propietaris i alliberarà de cases i carrers inabastables de llocs tan idíl·licament naturals com can Bosc i el Maset.

Van votar a favor de la proposta Junts per Sant Feliu de Codines (6 regidors), va haver-hi dues abstencions dels regidors de ERC-AM i PSP-CP, i 4 vots en contra de Primàries Codines.

A l'apartat de Mocions es va votar favorablement per tots els regidors i regidores assistents al Ple excepte el vot del PSC-CP, que va votar en contra, una Moció redactada per l’AMI i l’ACM de rebuig a la Resolució de la Junta Electoral Central respecte al President de la Generalitat Quim Torra i l’Eurodiputat Oriol Junqueras, presentada per els grups municipals de Junts per Sant Feliu de Codines, Primàries Codines i ERC-AM.

En segon lloc, i per unanimitat de tots els regidors i regidores presents al PLE, es va aprovar una Moció presentada pel grup Primàries Codines per la millora de la transparència i la qualitat de la informació pública.

En l'apartat de precs i preguntes es va explicar per part de l’equip de govern l’estat en que es troba el reglament de la Radio Municipal Ona Codinenca, que està en procés d’elaboració per adequar-lo a la normativa de mitjans audiovisuals, i acabar-ho l'abans possible. També es va preguntar sobre les peticions de l'ajuntament sobre el catàleg de la Diputació de Barcelona, i es va comentar que aquesta propera setmana s'acabarien de fer totes les sol·licituds, i es farien arribar quan es pugui el contingut de les mateixes; entre d'altres preguntes plantejades al govern municipal de Junts per Sant Feliu de Codines.

Darrera actualització d’aquest contingut: 02/02/2020 a les 03:22h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional