Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:01/12/2020

PORTADA > Actualitat > Plens Municipals

Plens Municipals

Resum del Ple Ordinari de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines, celebrat el dimecres 25 de novembre de 2020, a les 20 hores, de forma telemàtica, a través de la plataforma de Gestiona i transmès en directe pel canal municipal, CANAL CODINENC, que l'ajuntament de Sant Feliu de Codines té a Youtube:

El passat 25 de novembre es va celebrar el Ple Ordinari del mes de novembre (de forma telemàtica i retransmès per Canal Codinenc, a Youtube) de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines; amb la presència de tots els regidors i regidores, assistits per la secretària municipal, la Sra. Anna Maria Acosta Moreno.
El primer punt tractat va ser l'aprovació de l'esborrany de l'acta de la sessió ordinària telemàtica del 28 d'octubre de 2020.
Seguidament es va donar el condol al Sr. David Moreno, agent cívic, per la pèrdua de la seva mare. De la mateixa manera, s'ha donat el condol a la família de Montserrat Carulla, que morí recentment a l'edat de 90 anys. Carulla va tenir una relació amb Sant Feliu de Codines durant la Guerra Civil i fou qui va fer el pregó a la Festa Major de 2008.
A continuació es donà compte de les actes de les Juntes de Govern Local del 21 d'octubre, 4 i 11 de novembre d'enguany. Cap grup municipal va fer preguntes ni es va demanar cap aclariment.
Al següent punt, es donà compte de la tramesa d'informació a l'oficina virtual de coordinació amb les hisendes locals i de l'estat d'execució d'ingressos (3r trimestre 2020).
A la part resolutiva, el primer punt a tractar va ser la modificació de crèdits 10 al pressupost de 2020. Primàries Codines preguntà per a què corresponia la subvenció de la diputació, i la regidora Esther Paracolls va respondre que era de les subvencions que s'han anat rebent de la Covid-19 per targetes moneder i assumptes socials. També van interessar-se pel canvi en la despesa per l'arrengament del Molí de Llobateres. A aquesta qüestió va respondre el regidor Manel Vila, explicant que es licitaria durant aquest any i que finalment es pagaria amb romanent de tresoreria. El mateix regidor contestà sobre els canvis i increments als apartats referents a la recollida d'escombraries pels que van també preguntar Primàries Codines. El juny es va fer una reducció massa optimista per la cancel·lació d'un contracte de treball, i s'ha hagut de retrocedir part d'aquest canvi. A més de petites regulacions en més i en menys. Per últim, el mateix grup municipal va preguntar per una reducció sobre un lloc de treball a serveis socials, que s'ha pogut rebaixar perquè no s'ha realitzat, i per un augment al saldo del servei de grua, al que se'ls va explicar que aquest servei es cobra en la majoria dels casos, però aquest any també ha pujat. Finalment es va procedir a la votació. Es va aprovar pels 7 vots favorables dels 6 regidors de Junts per Sant Feliu i la regidora del PSC, l'abstenció del regidor d'ERC i el vot en contra dels 5 regidors de Primàries Codines.
El segon i tercer punt de la part resolutiva, referents a la suspensió de l'aplicació de l'ordenança reguladora de la taxa per a l'ocupació de la via pública amb taules i cadires per a l'exercici 2020, i a la desestimació del recurs de reposició presentat per la Sra. Blondina Ullar Lenker en l'expedient 1291/2020 pel qual es va desestimar la sol·licitud d'atermenament administratiu entre la finca on s'ubica el Centre Cívic La Fonteta i una finca de la sol·licitant no identificada cadastralment, foren aprovades per unanimitat per tots els regidors.
Els tres següents punts foren mocions, la primera presentada per tots els grups municipals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines pel suport a la petició dels consells esportius per declarar l'activitat física bé essencial, la segona presentada per Junts per Sant Feliu de Codines, per a reclamar el paper actiu dels municipis en l'assignació i gestió dels fons europeus de recuperació Next Generation EU i la tercera, per l'adhesió i lectura del manifest 2020 amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, foren aprovades per unanimitat per tots els grups de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines.
La següent moció presentada per Primàries Codines fou per la declaració de "persona non grata" a Felip VI de Borbó. El regidor Daniel Fonoll de Junts per Sant Feliu de Codines argumentà que aquest grup creia que no era el moment ni corresponia a un ajuntament fer aquesta declaració. La moció no es va aprovar amb 6 vots a favor, 5 dels regidors de Primàries Codines i 1 del regidor d'ERC, i 7 vots en contra, 6 dels regidors de Junts per Sant Feliu i 1 de la regidora del PSC.
A assumptes diversos es va demanar d'incloure la modificació de crèdits núm. 11 al pressupost de 2020, ja que cal regular els comptes per tal que a final d'any restin el més equilibrats possible. Hi ha comptes amb saldo que no es gastaran i d'altres que necessiten per acabar de fer el que caldria. Primàries Codines va argumentar el seu vot en contra per la pressa i el poc temps que es va donar per fer-ho. Es va aprovar la inclusió per 8 vots a favor, 6 dels regidors de Junts per Sant Feliu, 1 de la regidora del PSC i 1 del regidor d'ERC, i 5 en contra dels regidors de Primàries Codines.
Un cop inclòs al ple, el regidor d'ERC va argumentar el seu vot en contra per les presses. A més discrepa en l'augment reiterat de la partida de via pública, i una retallada a gent gran, que no li va semblar correcte. A aquest punt també va argumentar el regidor Joan Fontserè que es podrien fer més coses per gent gran per no perdre aquests diners, i es va oferir a la regidoria per aportar idees. La regidora de gent gran, Laia Jordana, va comentar que es treien uns diners que enguany no es podrien utilitzar per a tot el tema de la pandèmia, i que deixar-los no serviria ara mateix per res. La modificació es va aprovar per 7 vots a favor, 6 dels regidors de Junts per Sant Feliu de Codines i 1 vot de la regidora del PSC, i 6 vots en contra, 5 dels regidors de Primàries Codines i 1 del regidor d'ERC.
Al torn de precs i preguntes, últim apartat del Ple, el regidor Pol Cabutí va preguntar pels contenidors de residus del polígon industrial, passant unes fotografies de brutícia per terra, i l'alcaldessa va dir que hi havia ordres de mantenir-ho net, i que prendria cartes a l'assumpte. També va preguntar pel Rockodrom que es farà al pavelló.
El regidor Manel Vila va explicar que Primàries Codines ha recolzat el condol als familiars de Montserrat Carulla, i ha recordat que es va parlar en un dels últims plens de programar noms per possibles carrers o places, al que l'alcaldessa li ha confirmat el fet de tenir-ho en compte. També s'ha recordat la proposta de poder obtenir l'IDCAT personal a l'ajuntament, al que el regidor Manel Vila ha comentat que s'hi està treballant. Per últim l'alcaldessa ha informat de la situació actual de la Covid-19.
I sense més, ni cap pregunta del públic assistent de forma telemàtica, es donà per acabat el Ple Ordinari del mes d'octubre de 2020.

Sant Feliu de Codines, 30 de novembre de 2020.

Aquest Ple el podran trobar enregistrat en vídeo a la pàgina web de l'ajuntament de Sant Feliu de Codines.

Vídeo Ple: https://youtu.be/lRFed_DMCYA

 

 

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 30/11/2020 a les 12:25h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional