Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:02/06/2020

Portada > Actualitat > Plens Municipals

Plens Municipals

Resum del Ple Ordinari de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines de divendres 29 de maig de 2020 celebrat a les 20 hores telemàticament amb la plataforma Localret i transmès per el canal youtube:

El divendres 29 de maig de 2.020 en segona convocatòria s’ha celebrat el Ple Ordinari telemàtic de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines amb l’assistència de tots els regidors de l'ajuntament, encapçalats per l’alcalde Pere Pladevall, els regidors Manel Vila, Esther Paracolls, Ma. Mercè Serratacó, Daniel Fonoll, Laura Petit, Joan Fontserè, Pol Cabutí, Manel Rodríguez, Ramón Puig, Glòria Sacasas, Pau Ibars i  Rubén López, conjuntament amb la Secretària Anna Acosta.

En l’ordre del dia, primer es va aprovar per unanimitat l’esborrany de les actes de les sessions ordinàries de 27 de novembre i 27 de desembre de 2019 i de la sessió ordinària de 26 de febrer i la sessió extraordinària de 22 d’abril de 2020.

En la part d’activitat de control, a despatxos d’ofici, l’alcalde va donar el suport de la corporació als deu dies de dol convocats per el Govern, recordant abans però a totes les persones que han contribuït dins de la nostra vila que des d’un primer moment es podés comptar amb tot el necessari per proveir a persones, institucions de gent gran, persones grans i persones dependents, així com tothom que ho necessités. Persones i empreses i institucions que han donat mascaretes, guants, gel hidroalcohòlic, desinfecció de carrers i d’espais molt concorreguts per part dels treballadors municipals, els Sanitaris, la Policia Local i el servei municipal de recollida de residus ... han estat en el record i han rebut la gratitud de la corporació. De la mateixa manera, s’ha recordat persones que ens han deixat i que han tingut rellevància dins el teixit de la nostre vila en activitats altruistes. Tots el regidors i regidores han fet un minut de silenci.

En aquesta mateixa part d’activitats de control, s’ha donat compte del contingut de las actes de la JGL de 19 de febrer, 4, 11 i 31 de març, 24 d’abril i 6, 13 i 20 de maig. El regidor Joan Fontserè ha fet alguna pregunta.

En darrer lloc, en aquest mateix apartat, s’ha donat compte de la tramesa d’informació a l’oficina virtual de coordinació amb les hisendes locals i de l’estat d’execució del pressupost (1er trimestre de 2020).

A la part resolutiva, s’han votat 5 punts. El primer, d’hisenda, l’aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdits 4/2020. Es van explicar totes les diferències proposades tant d’augment com de disminució en els imports d’ingressos i despeses, degudes bàsicament a canvis produïts per la COVID-19. Cada grup va poder argumentar la seva posició, essent majoritari el comentari de falta de previsió en el pressupost inicial, les necessitats reals de “via pública”, quedant la proposta aprovada amb els vots a favor dels 6 regidors de Junts, Els vots en contra dels 5 regidors de Primàries Codines i les abstencions dels regidors de ERC i del PSC.

El punt número 2, la concessió d’una bonificació de la liquidació de l’ICIO per la llicència d’obres de la reforma d’una façana, va ser aprovat per unanimitat amb el vot favorable de tots tretze regidors i regidores.

En el tercer punt, referent a la modificació de l’ordenança reguladora del preu públic del Casal d’Estiu Municipal, es produí un intercanvi d’idees i de possibles solucions alternatives o complementàries a les proposades pel govern municipal. De totes maneres, el punt es va aprovar per el vot positiu unànime de tots els regidors presents al ple.

El quart punt feia referència al dictamen per a la modificació de la relació de llocs de treball per a introduir un nou lloc d’agent de policia-administració. Tant els regidors de Primàries Codines com el regidor de ERC van considerar que si es feia una convocatòria per les places necessàries de policia abans de final d’any, dins l’estudi que s’està elaborant per els llocs de treball que es necessiten al ajuntament, no era ara necessari donar aquest pas. Per part dels regidors de govern de Junts per Sant Feliu i del regidor del PSC, era en aquest moment que es necessitava, i quan fos la convocatòria, ja quedaria definitivament regulat. La votació va ser afirmativa amb els 6 vots dels regidors de Junts per Sant Feliu i el Regidor del PSC, i els 6 vots negatius dels regidors de Primàries Codines i el regidor d’ERC. Així restà aprovada.

El 5è punt aprovat per unanimitat per tots els regidors assistents al ple, va ser una moció presentada per el grup municipal de Primàries Codines per l’aplicació d’una reducció del IVA en la prestació de serveis vinculats amb la pràctica de l’activitat física i esportiva com una mesura per a la reactivació social i econòmica post-COVID19.

En l’apartat assumptes diversos, es va aprovar la incorporació de Lluís Fernández Vila com a “Comissionat per l’assessorament d’alcaldia en seguretat ciutadana”, sense cap tipus de cost econòmic. Primàries Codines i ERC van argumentar pressa en la presentació d’aquesta proposta, i el govern va al·legar que ja que tenien aquesta opció i per què esperar.  La proposta es va aprovar amb els vots afirmatius dels 6 regidors de Junts per Sant Feliu i el regidor del PSC, l’abstenció del regidor d’ERC, i els vots en contra dels 5 regidors de Primàries Codines.

Tres propostes de mocions es van aprovar per unanimitat. Són la moció conjunta en relació a l’adopció de mesures que afecten al sector del comerç local per pal·liar els efectes de la crisi de la COVID19, la moció en suport dels treballadors i treballadores de NISSAN IBERICA i la moció que insta al govern espanyol al pagament immediat de les prestacions econòmiques a totes les persones treballadores afectades per un expedient de regulació d’ocupació.

Altres dos punts aprovats per unanimitat foren la “proposta de desestimació de la sol·licitud d’atermenament administratiu presentada per la senyora B.U.L. entre la finca on s’ubica el centre cívic La Fonteta i una finca propietat de la sol·licitant no identificada cadastralment” i la Modificació de Crèdits 5/2020, que implica disposar d’una part del romanent de tresoreria del 2019 per atendre les despeses degudes a la COVID19 del Casal d’Estiu i de Escola Bressol Municipal.

En acabar tots aquests punts, l’alcalde, Pere Pladevall Vallcorba, presentà la seva renúncia als seus càrrecs a l’ajuntament de Sant Feliu de Codines. Va agrair la feina de tots el treballadors municipals, dels regidors del govern, de tots els grups municipals i de tots els col·laboradors de grups de treball associats a l’ajuntament.

Aquest Ple el podran trobar enregistrat en vídeo a la pàgina web del ajuntament de Sant Feliu de Codines.

Vídeo Ple: https://www.youtube.com/watch?v=1JVPpnK6LYk

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 02/06/2020 a les 08:59h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional