Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:29/03/2020

Portada > Actualitat > Plens Municipals

Plens Municipals

Resum Ple Ordinari dimecres 26 de febrer de 2020 celebrat a les 20 hores a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines:

A l’inici del PLE, a l’apartat de Despatxos d'Ofici, l’alcalde va explicar que la Generalitat ha comunicat l’inici de les obres del nou Centre d’Assistència Primària (CAP) aquest mes de març.

En l’apartat A, de control, es va donar compte del balanç dels efectes del temporal “Glòria” al nostre municipi. Per sort no van ser grans destrosses, però tot i així, per reparació de calçades i camins, hi ha hagut un cost inicial, de 13.081,07€ en espera de possibles afectacions que puguin sorgir en un futur, per culpa d’aquest temporal.

Així mateix, es va donar compte de la declaració de l’Any Ribera, dedicat al l’il·lustre intel·lectual, que va residir més de 30 anys al nostre municipi, Antoni Ribera i Jordà. Es va explicar la importància del centenari del seu naixement i l’impacte positiu pel nostre municipi, per la cultura en general i es va fer esment a algunes de les actuacions que es portaran a terme. De moment, a molts mitjans de comunicació ja han sortit articles i mencions a aquest Centenari, que de ben segur faran que Sant Feliu de Codines i l’Antoni Ribera siguin presents a tot arreu.

A la part resolutiva, apartat B del PLE, s’ha aprovat la Modificació de Crèdit 2/2020 amb els vots favorables del equip de Govern de Junts per Sant Feliu de Codines (6 regidors), el regidor del PSC-CP i el regidor de ERC-AM es van abstenir i els regidors de Primàries Codines (5 regidors) van votar en contra. Aquesta modificació inclou l’estalvi del primer trimestre en personal per diversos llocs de treball que estan en procés de selecció per cobrir les necessitats de l’ajuntament, i aquest estalvi s’acumula entre diverses partides de despesa, incloent una partida extra d’obres, per l’aparició de “vicis ocults” durant la realització de la primera actuació a l’àtic de l’antic ajuntament.

En l'apartat de Mocions es va votar favorablement per tots els regidors i regidores assistents al Ple a una Moció presentada per tots els grups municipals referent a la Adhesió a la Commemoració de 8 de Març, dia Internacional de la Dona Treballadora.

En segon lloc, amb el vot a favor de Primàries Codines (5 regidors), del regidor de ERC-AM i també del regidor de PSC-CP, i el vot en contra dels 6 regidors de Junts per Sant Feliu es va aprovar una Moció presentada pel grup Primàries Codines per la Consolidació del Consell d’Infants com a eina de participació ciutadana. El vot en contra de Junts per Sant Feliu es va argumentar per el fet que tot l’aprovat ja s’està duent a terme, de forma satisfactòria amb els Infants i Joves de les escoles del poble, motiu pel que ja arriba ha tots els  joves i infants del poble, participin als àmbits que participin fora de l’escola, ja que a l’escola hi van la immensa majoria dels que interactuen amb el poble.

Per unanimitat de tots el grups polítics representats al PLE es va aprovar la Moció d’Adhesió al “Compromís de les Corporacions Locals per impulsar l’Esport Femení”.

Per últim, el grup de Primàries Codines va presentar una Moció sobre la “Plaça de l’Ú d’Octubre de 2017”,  a petició de les entitats independentistes.

Es va proposar votar per punts, i el resultat va ser que els dos primers punts es van aprovar amb el vot favorable de Junts per Sant Feliu de Codines (6 regidors), els de Primàries Codines (5 regidors) i el vot del regidor de ERC-AM, i el vot en contra del regidor de PSC-CP. Aquests dos punts fan referència a fer efectiu el nom de la plaça i definir la ubicació que ja figuren a l’acord del mes de juliol de 2018 i fer efectiva aquesta adreça com a adreça principal del Centre Cívic. Els punts 3 i 4 no van ser aprovats, amb els vots a favor dels 5 regidors de Primàries Codines i el regidor de ERC-AM i el vots en contra dels 6 regidors de Junts per Sant Feliu de Codines, més el regidor del PSC-CP. Aquest dos punts fan referencia a l’adreça del nou CAP, que seguirà sent de carrer Fonteta, 1 o S/N, tal i com es va aprovar al PLE de juliol de 2018 i de la col·locació d’una segona placa, a la placeta front el nou CAP, que en no ser aprovat aquest punt, no es posarà, evitant tota possible confusió amb l’adreça d’aquest, tal i com va argumentar el govern municipal.

Finalment, ja en l’apartat de precs i preguntes, Primàries Codines es va preguntar sobre el Punt Lila, i la Comissió que es va acordar constituir al poble per tractar a nivell local de les especificitats que poden sorgir al voltant de de les possibles agressions masclistes i LGTBI en els espais i esdeveniments de lleure local; poder conèixer el contingut d’una instància entrada per l’AFA de l’escola “Jaume Balmes”; i possibles esmenes al pressupost de la Generalitat envers la Variant de la C59, al seu pas per Sant Feliu de Codines. ERC va preguntar sobre un missatge que va voltant per les Xarxes Socials sobre l’enverinament de varis gossos a un indret del poble.

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/03/2020 a les 10:19h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional