Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:07/03/2021

PORTADA > Actualitat > Plens Municipals

Plens Municipals

Resum del Ple Ordinari de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines, celebrat el dimecres 24 de febrer de 2021, a les 20 hores, de forma telemàtica, a través de la plataforma de Gestiona i transmès en directe pel canal municipal de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines a You Tube, CANAL CODINENC:

 

El passat 24 de febrer es va celebrar el Ple Ordinari del mes de febrer (de forma telemàtica i retransmès per Canal Codinec, a Youtube) de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines; amb la presència de tots els regidors i regidores, menys el Sr. Pau Ibars i Verdaguer que va excusar la seva presència, assistits per la secretària municipal, la Sra. Anna Maria Acosta Moreno.       
El primer punt tractat va ser l'aprovació de l'esborrany de l'acta de la sessió extraordinària urgent telemàtica de 20 de gener de 2021 i de la sessió ordinària telemàtica del 27 de gener de 2021.     
Seguidament es donà compte de les actes de les Juntes de Govern Local del 20 de gener i 3 i 10 de febrer d'enguany. Cap grup municipal va fer preguntes ni es va demanar cap aclariment.        
El darrer punt de l'activitat de control fou el de donar compte de la tramesa d'informació a l'oficina virtual de coordinació amb les hisendes locals i de l'estat d'execució d'ingressos (4t trimestre de 2020).  
A la part resolutiva, el primer punt a tractar va ser l'expedient d'Hisenda 495/2021 relatiu a la vigència de la bonificació de la declaració d'especial interès de l'activitat econòmica que es desenvolupa en l'immoble situat al carrer Estricadors núm. 7, propietat de l'Associació Centre Excursionista Sant Feliu de Codines. Es va aprovar pels vots dels 12 regidors assistents al ple.           
El segon punt de la part resolutiva, fou de Medi Ambient, l'expedient 476/2021, corresponent al dictamen per l'adhesió al pacte de les alcaldies pel clima i l'energia. El grup Primàries Codines es va congratular que es portés a terme el que es va acordar en una moció de fa uns mesos i va oferir al govern la seva col·laboració en tot el que implica aquest expedient. Es va aprovar amb els 12 vots favorables dels regidors assistents al ple.
El tercer punt, expedient 424/2021, referit al dictamen d'aprovació de la pròrroga del Pla Local de Joventut 2017-2020 per l'any 2021 de Sant Feliu de Codines. El Sr. Ramon Puig, en nom de Primàries Codines, va comentar la possibilitat de deixar-lo sobre la taula, donat que era molt extens i no es podia estudiar amb el temps donat. També va comentar si es tenia una valoració dels anys que ha estat funcionant. L'alcaldessa Mercè Serratacó i la regidora Sra. Montse Aguadé van comentar que si ho deixaven sobre la taula, es perdien possibles subvencions de la Diputació de Barcelona, i a més, que era el pla dels últims 4 anys, simplement ampliat un any més per donar temps a estudiar un nou pla per 4 anys. Les valoracions les enviaran des de la Diputació de Barcelona i es faran extenses a tota l'oposició. La regidora Sra. Esther Paracolls va comentar que el pla actual es va dissenyar tot buscant la col·laboració de les entitats, totes convocades, però que només van assistir 3. El regidor Sr. Joan Fontserè va aclarir que el pla vigent els semblava molt ben estudiat i desenvolupat, i va oferir la seva col·laboració per al disseny del nou pla. Finalment aquest tercer punt es va aprovar amb el vot positiu de tots els regidors assistents al ple, 12 en total.        
Els dos punts següents foren dues mocions. La primera presentada per tots els grups, referent al suport als Consells Esportius davant la discriminació de les mesures preses pel PROCICAT fou aprovada pels 12 vots positius de tots els regidors assistents al ple. En segon lloc ERC-AM va presentar una moció en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l'1 d'octubre. Fou llegida pel regidor Pol Cabutí en nom d'Esquerra, ja que el seu regidor no hi era. Fou aprovada pels 11 vots favorables dels regidors de Junts per Sant Feliu i Primàries Codines, i l'abstenció de la regidora del PSC.
Al torn de precs i preguntes, últim apartat del Ple, el regidor Joan Fontserè va donar el condol a la família de Paquita Rodríguez, persona col·laboradora en moltíssimes entitats. L'alcaldessa comentà que faria arribar el condol.
L'alcaldessa també va comentar que s'han començat a vacunar les persones grans i dependents.
El regidor Joan Fontserè preguntà si hi havia hagut oportunitat d'adherir-se al Pla d'Habitatge de la Generalitat. L'alcaldessa va comentar que a la caserna s'està esperant el projecte i es creu que serà bastant ràpid. Per altra banda, l'ajuntament té un habitatge social pel qual s'estan buscant opcions d'arranjament per poder ser un habitacle social d'emergència. També es tornarà a mirar la possibilitat d'obtenir alguna subvenció d'aquest pla.     
El regidor Pol Cabutí indicà també que perquè l'adreça del centre de votació no va constar com plaça de l'u d'octubre. La secretaria va dir que des de l'ajuntament ja s'havia canviat, però l'administració sembla que va lenta i que se'ls recordarà que facin el canvi.
També va haver-hi un intercanvi d'opinions sobre mocions aprovades i quantes s'havien treballat o aplicat i quantes no.    
Des del públic assistent a la transmissió, hi va haver 3 comentaris, un sobre els terminis del CAP, on l'alcaldessa contestà que va segons els temps previstos. Un altre sobre la recollida de restes de poda i jardí, on el regidor Manel Vila contestà que per la quantitat que s'havia deixat s'havia de portar a la deixalleria i que no es podia recollir, i va emplaçar a la persona interessada a passar per l'ajuntament i parlar-ne. Per últim es va preguntar per la tercera pista de pàdel a Solanes, i el regidor Manel Vila va comentar que s'estava estudiant, ja que aquesta opció es veia bé des del consistori.
I sense més, ni cap més pregunta del públic assistent de forma telemàtica, es donà per acabat el Ple Ordinari del mes de febrer de 2021.   

Sant Feliu de Codines, 24 de febrer de 2021.

Vídeo Ple: https://youtu.be/rOQHbx8cm7E

 

 

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/02/2021 a les 12:27h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional