Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:21/01/2021

Capçal Visita general 1
PORTADA > Adreces i telèfons > Entitats > Càritas Parroquial Sant Feliu de Codines

Càritas Parroquial Sant Feliu de Codines

Càritas és una organització de l‘Església Catòlica que treballa a favor dels més desfavorits i febles de la societat, els pobres.

Pretén fer realitat el que diu l’evangeli de Lluc: “L’Esperit del Senyor reposa sobre meu. M’ha enviat a portar la bona nova als pobres, a proclamar als captius la llibertat i als cecs el retorn de la llum, a posar en llibertat els oprimits, a proclamar l’any de gràcia del Senyor “ (Lc 4,18-19).

Sorgeix de la comunitat eclesial a la mateixa comunitat d’església i a la comunitat civil. Per això insisteix en la urgent necessitat d’un repartiment més solidari dels béns de la terra, i en unes estructures més justes.

Amb altres paraules: Càritas és l’entitat de l’Església que té com a objectiu promoure, orientar i coordinar l’acció caritativa de la parròquia, cap endins i cap enfora de la comunitat, amb la finalitat d’ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de les persones.

 • Activitats

Les activitats són múltiples i molt variades, perquè ho són les necessitats dels pobres i exclosos; són ells qui ens han de marcar les accions.

Càritas vol conèixer les necessitats reals que hi ha a l’entorn i valorar a quines pot fer front, abans de plantejar qualsevol intervenció o servei. No es pot limitar a atendre les persones que vénen a demanar ajuda, sinó promoure iniciatives per a detectar problemes i necessitats no conegudes.

Càritas acull les persones que s’hi apropen. És el lloc de trobada de diferents iniciatives eclesials d'assistència social i promoció. També col·labora amb institucions públiques (Serveis Socials de Sant Feliu) que treballen en el camp de la pobresa per no duplicar accions i cada mes es fan reunions per coordinar les ajudes o prestacions que generalment són:

  • Ajuts alimentaris.
  • Atenció als infants.
  • Farmàcia.
  • Desplaçaments.
  • Despeses extraordinàries puntuals.
  •  “Racó Solidari” on pengem anuncis amb les demandes (generalment són mobles...) que fan falta i si algú els ofereix gestionem les donacions.

Donem a conèixer un resum (Full Parroquial) dues vegades l’any per explicar les activitats, les campanyes i les ajudes que s’ha realitzat.

Càritas cerca i suscita en la comunitat persones sensibilitzades per aquests temes, les forma i les organitza en funció de les seves possibilitats. La comunitat cristiana, de la que Càritas és expressió, i la mateixa societat civil, necessiten revifar el seu amor pels exclosos, la creativitat de la caritat i la sensibilitat pels problemes socials. Càritas en vol ser ferment dinamitzador i per tot això treballem en equip a nivell parroquial amb el suport i l’assessorament de Càritas Diocesana de Vic.

Web: www.caritasbv.cat

Contacte

 • Nom: Càritas Parroquial Sant Feliu de Codines
 • Adreça: Plaça de la Rectoria, 1
 • Codi postal: 08182
 • Municipi: Sant Feliu de Codines
 • Telèfon: 93 866 01 21
 • a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
 • Web: http://parroquiadesantfeliu.wordpress.com
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/10/2013 a les 12:59h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional