Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:03/03/2021

PORTADA > Adreces i telèfons > Entitats > Grup del Correfoc del Follet i la Fantasma

Grup del Correfoc del Follet i la Fantasma

“… Mitjans de setembre. Mites fantàstics, estrafolaris, descarnats, amb pell de roba i esquelet de ferralla. Rialles, plors, corredisses, espetecs aquí i allà. El Follet, la Fantasma, el correfoc amb denominació d’origen a Sant Feliu de Codines…”

Aquest fragment del pròleg del llibre “Les colles de Diables al Vallès Oriental” de David Bassa, resumeix l’essència del Grup del Correfoc del Follet i la Fantasma.

El 1982 una colla de joves del poble donaven a llum un “monstre”. Vint-i-cinc anys d’història avalen el grup de diables més antic del Vallès.

El Follet, una grossa mulassa, amb un cap ferotge que llança foc per la boca i té un cos llarg, com una serp, cobert amb tela. La Fantasma és alta i esvelta, coberta de roba.

  • Activitats

D’aleshores ençà, l’estructura del Correfoc no ha variat: cada Festa Major una trentena de diables, el Follet, la Fantasma... juntament amb els participants, corren, salten, cremen i mullen. Per acabar a la plaça Josep Umbert Ventura, sota cascades de foc, sortidors de fum de colors, so de tabals, suor, aigua i un espectacular castell de focs per tancar la festa.

Altres activitats que porta a terme el grup del Correfoc són el Quinto de Nadal, la Festa de Carnaval, la Baixada de llits i andròmines a part del Correfoc de Festa Major, el Correfoc Infantil i el Corretraca.

Contacte

  • Nom: Grup del Correfoc del Follet i la Fantasma
  • Adreça: Centre Social Maria Roca-Umbert - Ctra. Sant Llorenç, 6
  • Codi postal: 08182
  • Municipi: Sant Feliu de Codines
  • a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
  • Web: http://www.correfoc.org
  • Responsable: Presidenta: Berta Busquets i Vila Vicepresident: Marc Capa Comajuan Secretària: Ivet Carner Boronat Tresorer: Pau Ibars Verdaguer
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:48h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional