Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:02/03/2021

Capçal Visita general 1

Llei de Barris

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya va concedir l'any 2008 a l'Ajuntament una subvenció de 2,77 milions d’euros, dins la convocatòria de la Llei de Barris, distribuïda en cinc anualitats, de 2008 a 2012. L'ajuntament ha de fer la mateixa aportació en aquest període i ha de tirar endavant els projectes presentats. El projecte que s'executa porta per títol Projecte d'Intervenció integral del nucli antic entre els torrents del Tura i l’Escletxa de Sant Feliu de Codines. 

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l’alcalde de Sant Feliu, Pere Pladevall, van signar el 10 de febrer el conveni de la Llei de barris per impulsar la realització de les actuacions del projecte d’intervenció integral del nucli antic entre els torrents del Tura i l’Escletxa del municipi. 

El projecte proposa una millora de l’espai públic i la dotació d’espais verds, la rehabilitació i provisió d’equipaments per a l’ús col·lectiu, la incorporació de les tecnologies de la informació en els edificis, el foment de la sostenibilitat del desenvolupament urbà, l’equitat de gènere en l’ús de l’espai urbà i els equipaments, endegar programes per a la millora social, urbanística i econòmica. També preveu l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques. 

L’àmbit delimitat del projecte correspon al Nucli Antic, en l’espai definit pel pas dels dos torrents, el del Tura i el de l’Escletxa, al mig del nucli urbà. (Límits: a llevant, Carrer Vic i la seva continuació a la Plaça del Dr. Robert i el carrer d’Agustí Santacreu; la Nord, la plaça de l’Escletxa, el carrers Folch i Torres, Esquirol, de Can Bosc i de Sant Climent; ponent, carrers Pont de Terme, del Padró i de Gallifa; i sud, carrer d’Anselm Clavé, plaça de Josep Umbert Rosàs, de la Fonteta, dels Segadors, del Dr. Antoni Reig i de la Travessia). 

Durant cinc anys, de 2008 a 2012, l’Ajuntament executarà aquest projecte d’intervenció integral que actuarà sobre el parc d’habitatges per a resoldre problemes puntuals com la xarxa de clavegueram, limitarà i pacificarà el trànsit, la manca d’aparcament i les dificultats de connectivitat amb el carrer Vic, la Plaça de l’Escletxa i, en definitiva amb la resta de la vila. També es treballarà en les problemàtiques associades a l’envelliment de la població i la immigració. 

Notícies

 1. 22/04/2016
  L’Ajuntament de Sant Feliu organitza la 4a Fira d’Entitats de Sant Feliu de Codines diumenge 1 de maig, a la plaça Josep Umbert Ventura, de 10.00 a a 14.00 h. Hi haurà una vintena de parades on les …
  Arxivat a: General
 2. 04/11/2014
  L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines ha acollit dimarts 4 de novembre el 6è Comitè d’Avaluació i Seguiment del Pla de millora del Nucli Antic entre els torrents del Tura i l’Escletxa que es …
  Arxivat a: General
 3. 20/09/2013
  Dijous 19 de setembre es va reunir a l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines el Comitè d’Avaluació i Seguiment del Pla de millora del Nucli Antic entre els torrents del Tura i l’Escletxa que es …
  Arxivat a: General
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/07/2019 a les 10:49h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional