Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:24/10/2020

Capçal turisme
PORTADA > Turisme > Fires i festes > Festa de Sant Antoni Abat

Festa de Sant Antoni Abat

17 de gener, festivitat de Sant Antoni Abat

Emplaçament: Carrers i places de Sant Feliu de Codines

Sant Antoni és el patró dels animals que conviuen amb l’home, i també dels pagesos i traginers. A Sant Feliu existeix documentació que data de la celebració d’aquesta festa des del 1728. La Festa Major d’hivern és a Sant Feliu el 17 de gener, dia de Sant Antoni Abat.

La jornada comença de matinada, amb les torrades amb all i arengades, tot amanit amb vi, a la plaça. A les 11 del matí, les autoritats es dirigeixen cap a l’església, on s’hi celebra una missa solemne i, posteriorment, es realitza la benedicció dels animals, carruatges i cavalleries a la plaça del poble.

Veure la cavalcada dels Tres Tombs és tot un espectacle ja que els carruatges competeixen entre ells per veure quin és el més ben engalanat i el més original. La cavalcada transcorre en forma de cercavila fins a les cases dels dos administradors de la festa, els quals conviden a tothom a coca, figues i vi bo.

Els actes matinals acaben amb la tradicional Dansa de Sant Antoni. La música d’aquest ball ha estat arranjada pel mestre santfeliuenc, Isidre Corderas. A la tarda s’organitza un concurs infantil de dibuix. La festa Major d’hivern s’acaba amb un ball de gala, al Centre Cívic “La Fonteta”.

Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2015 a les 09:24h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional