Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:28/09/2020

Capçal turisme
PORTADA > Turisme > Llocs d'interès > Museu Municipal Can Xifreda

Museu Municipal Can Xifreda

La torre modernista coneguda com a Can Xifreda, inspirada en un castell mossàrab, aplega des del 1988 la col·lecció de troballes fetes pel “Grup Talp” al llarg dels anys 50, 60 i 70, que van esdevenir patrimoni municipal l’any 1970. A aquest petit museu s’hi accedeix pel Parc Xifreda des del carrer Agustí Santacruz o el carrer Castanyers.

El museu ofereix una exposició permanent d’arqueologia, palenteologia, mineralogia i història local i una sala d’exposicions semipermanent d’eines i estris de la ramaderia catalana, una de les col·leccions més completes de Catalunya.

A l’entrada del recinte s’hi poden veure objectes del passat més proper i el plànol de la vila fet al 1836 per un grup d’arquitectes, entre els quals hi destaca Antoni Rovira i Trias. El visitant també pot gaudir de l’important testimoni material de la cultura ibèrica procedent del poblat del Serrat de la Galaieta, d’una col·lecció de rajoles dels segles XVII al XIX i d’unacol·lecció de plats de reflexos metàl·lics del segle XVI trobats sota la rectoria.

Al Museu també hi queda ben reflectida la presència humana d’aquest racó del Vallès Oriental des del paleolític inferior fins a l’època romana.

Una de les peces gaudinianes més desconeguda però la més universal del patrimoni santfeliuenc és la senyera de l’Orfeó Feliuà que va dissenyar Antoni Gaudí. L’afecció musical dels santfeliuencs de primers del segle XX va portar al conegut arquitecte a dissenyar la senyera de l’orfeó de la població. Aquesta peça és l'únic estendard de Gaudí que es conserva en la seva totalitat.

La visita s’acompanya d’una guia escrita que apropa el valor i al coneixement dels objectes que s’hi exposen.

Contacte

  • Nom: Museu Municipal Can Xifreda
  • Adreça: Parc de Can Xifreda
  • Codi postal: 08182
  • Municipi: Sant Feliu de Codines
  • Telèfon: 93 866 22 97
  • Fax: 93 866 22 97
  • a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
  • Horari: L'horari d'obertura al públic és el 1r diumenge de cada mes d'11 a 14h. Fora d'aquest horari també s'obre a grups de més de 20 persones els matins o les tardes de qualsevol dia entre setmana, però cal concertar prèviament la visita per internet o per fax.
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2015 a les 09:23h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional