Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:26/02/2021

Capçal Visita general 1
PORTADA > Actualitat > Notícies > Protecció Civil puja el Pla INUNCAT a fase d'emergència per l'arribada d'un nou front de pluges aquesta tarda. Segueix vigent l'alerta per fortes ventades

Protecció Civil puja el Pla INUNCAT a fase d'emergència per l'arribada d'un nou front de pluges aquesta tarda. Segueix vigent l'alerta per fortes ventades

22/01/2020

Per aquest dijous no es pot autoritzar l'accés a zones arbrades, i si es fa, serà sota l'estricte responsablitat de cadascú.

En el marc del seguiment dels efectes i evolució del temporal Glòria, aquest matí ha tingut lloc una reunió del Consell Assessor del Pla d’Emergències INUNCAT presidit pel President de la Generalitat, Quim Torra i que ha comptat amb l’assistència del conseller d’Interior, Miquel Buch, de la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, del director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, del director Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara, el director de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, el director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, el director del 112, Joan Delort, i responsables del Sistema d’Emergències Mèdiques, Servei Meteorològic de Catalunya, Agència Catalana de l’Aigua, Creu Roja, Ferrocarrils de la Generalitat, Adif, Renfe, Endesa, Carreteres de la Generalitat i Carreteras del Estado, entre d’altres. Prèviament s’havia reunit el Comitè Tècnic amb representants operatius dels mateixos organismes. Fruit d’aquestes reunions s’ha decidit pujar el Pla INUNCAT a fase d’Emergència per l’arribada d’un nou front de pluges aquesta tarda.

Segons el Servei meteorològic de Catalunya, Es preveu l’arribada d’un nou front de precipitacions aquesta tarda. Aquest nou episodi de pluges entrarà pel litoral i s’estendrà fins nord-est de Catalunya. Aquestes precipitacions es trobaran un territori que ja acumula molta aigua i ha començat a patir desbordaments dels rius a la zona de Girona.

Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu tampoc els cotxes aparcats en zones inundables o torrents, encara que estiguin secs. A més del perill de possibles esllavissades de terra. 

Es manté, també, la recomanació d’evitar la mobilitat interurbana per evitar posar-se en situacions de risc. En tot cas, si no podeu evitar o ajornar els vostres desplaçaments tingueu present que la pluja augmenta el risc d’accident de trànsit per la reducció de la visibilitat i l’aigua a l’asfalt i recomanem seguir aquests consells:

  • modera velocitat, la pluja augmenta el temps de frenada
  • augmenta distància seguretat amb el vehicle que tens al davant per evitar encalços
  • no facis avançaments si la visió és reduïda
  • si tens problemes de visibilitat, atura el vehicle i senyalitza la posició
  • en cas d'hidroplanatge (aquaplàning) si disposes d’ABS, frena amb decisió fins que t’aturis, i si el vehicle no està equipat amb aquest dispositiu, frena de forma suau i redueix les marxes per no bloquejar ni la direcció ni les rodes.
  • En cas d’haver de travessar un bassal gran per l’acumulació d’aigua, circula amb primera marxa i lentament
  • Es recomana no travessar zones inundables encara que semblin de poca profunditat, perquè pots ser arrossegat fàcilment pel corrent

No intenteu travessar mai, ni a peu ni amb vehicle, zones amb acumulació d’aigua, inclòs l’entorn urbà, ni ponts on l’aigua estigui prop de la via.

Trucades al 112 i serveis dels bombers:

El telèfon d’emergències CAT112 ha rebut, fins a les 10 hores, un total de 11.409 trucades (8.538 incidents) pel temporal, de les quals 894 han estat del Vallès Oriental. 

Incidenències a Sant Feliu de Codines

En les darreres hores, les incidències més destacables del nostre municipi han estat els talls de subministrament elèctric a diverses zones. Talls que han estat informats a l'ajuntament, qui en tot moment ha estat en contacte amb la companyia elèctrica responsable. 

Prohibicions i restriccions
A causa del temporal Glòria -que ha deixat en les darreres hores nevades en alguns punts del territori i ha afectat amb fortes ventades- es manté la suspensió, des del passat dilluns 20 de gener, de totes les activitats a l’aire lliure al medi natural a les comarques de les demarcacions de Girona, Barcelona i la Catalunya Central. La restricció es mantindrà vigent mentre existeixi l’activació dels diferents plans d’emergència de forma simultània, o bé fins a nova resolució.

Arxivat a: General
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/02/2021 a les 11:08h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional