Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:06/06/2020

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Notícies > La Generalitat de Catalunya ha convocat una línia d’ajuts al lloguer dirigida a famílies amb dificultats provocades per la COVID-19

La Generalitat de Catalunya ha convocat una línia d’ajuts al lloguer dirigida a famílies amb dificultats provocades per la COVID-19

19/05/2020

La Generalitat de Catalunya ha convocat una línia d’ajuts al lloguer de 14,5 milions d’euros dirigida a famílies amb dificultats provocades per la COVID-19.

Per accedir a aquests ajuts cal que la persona sol·licitant sigui titular d'un contracte de lloguer, que l’habitatge constitueixi el seu domicili habitual i que, a causa de la COVID-19, es trobi en una situació sobrevinguda de vulnerabilitat econòmica que pugui acreditar (ERTO, pèrdua d'ingressos...).

L’ajut que es concedirà serà directe i s’haurà de destinar o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).


Ajuts finalistes per atendre necessitats temporals

L’ajut es pot concedir per un màxim de 6 mensualitats de la renda de lloguer, des d’abril a setembre de l’any 2020, i per un import màxim mensual que varia segons la ubicació de l’habitatge.

Així, a Barcelona ciutat i la seva demarcació és de 750 euros; de 500 euros a les demarcacions de Girona i Tarragona, de 450 euros per a la demarcació de Lleida, i de 350 euros per a les Terres de l’Ebre.

Es concediran per ordre d’entrada de les sol·licituds al registre corresponent, quan aquestes vagin acompanyades de la documentació completa, fins a exhaurir el pressupost.

 

Presentació telemàtica i atenció telefònica

Les persones interessades poden sol·licitar l’ajut fins el 30 de setembre de 2020 preferentment a través de mitjans electrònics i consultar tota la informació sobre aquest ajut al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. 
Tràmit: Ajuts al lloguer per a contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social del COVID-19

També s’ha posat en funcionament un número d’atenció telefònica específic (900 922 841) per atendre les persones interessades en optar aquest ajut i assessorar-les. L’atenció telefònica serà de 9 a 14 hores.

Arxius adjunts

Arxivat a: COVID19, General
Darrera actualització d’aquest contingut: 05/06/2020 a les 12:57h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional