Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:11/07/2020

Capçal Visita general 1
Portada > Actualitat > Notícies > Moció conjunta de tots els grups municipals de Sant Feliu de Codines per adoptar mesures per a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19 al sector econòmic de la nostra vila

Moció conjunta de tots els grups municipals de Sant Feliu de Codines per adoptar mesures per a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19 al sector econòmic de la nostra vila

01/06/2020

En el decurs d’aquest Ple celebrat el divendres 29 de maig de 2020, s’ha presentat conjuntament per part de tots els grups municipals, una moció per l’adopció de mesures que afecten al sector del comerç i de serveis del nostre municipi per a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19.

En primer lloc, s’ha reconegut la feina ja feta per l’equip de govern en quant a mesures ja preses des de l’inici d’aquesta crisi (aplaçament d’impostos, congelació dels cobraments de l’Escola Bressol mentre duri l’estat d’alarma i avançament, tot el possible, del pagament de les factures a comerços i autònoms per agilitzar la liquiditat).
En segon lloc, s’han detallat tots els punts acordats per a la “Comissió post-Covid19” entre tots els grups municipals, que inclouen les taxes de mercat, les taxes d’ocupació de via pública per part de terrasses de bars i restaurants i estudi de les possibles dificultats en atendre els pagaments municipals. Per altra banda, s’han acordat bonificacions de la taxa d’escombraries comercials, així com de l’IBI comercial (locals de propietat o llogats) quan que la llei ho permeti, que no és així en aquest moment, i per això s’ha demanat a l’administració que correspongui prendre mesures en aquest sentit.
També es passarà un qüestionari a tots els comerços, serveis, autònoms, industrials i emprenedors de Sant Feliu per a poder tenir una fotografia de la situació real del nostre municipi i així poder, entre tots, donar les possibles solucions a la situació que hi copsem.
S'ha de parlar amb les API’s locals per veure el nivell d’acord entre propietaris i llogaters en tot el teixit comercial i industrial de Sant Feliu, i estudiar mesures per fer el carrer més atractiu.
Per últim, conjuntament amb el Grup de Comerciants Codinencs (GdCC) s'estudiarà alguna campanya on poder injectar diners al comerç i serveis de la nostra vila per tal donar suport a tot el que significa comprar KM.0. Ona Codinenca ja ho ha fet injectant 2600€ en vals de compra.
Arxivat a: COVID19, COVID19 Info Municipal, General
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 14:39h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional