Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:23/01/2021

PORTADA > Actualitat > Plens Municipals

Plens Municipals

Resum del Ple Ordinari de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines, celebrat el dimecres 23 de desembre de 2020, a les 20 hores, de forma telemàtica, a través de la plataforma de Gestiona i transmès en directe pel canal municipal, CANAL CODINENC, que l'ajuntament de Sant Feliu de Codines té a Youtube:

El passat 23 de desembre es va celebrar el Ple Ordinari del mes de desembre (de forma telemàtica i retransmès per Canal Codinenc, a Youtube) de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines; amb la presència de tots els regidors i regidores, assistits per la secretària municipal, la Sra. Anna Maria Acosta Moreno.         
El primer punt tractat va ser l'aprovació de l'esborrany de l'acta de la sessió ordinària telemàtica del 25 de novembre de 2020.    
Seguidament es donà compte de les actes de les Juntes de Govern Local del 18 de novembre i 2 i 9 de desembre d'enguany. Cap grup municipal va fer preguntes ni es va demanar cap aclariment.     
Al següent punt, es donà compte del decret 2020-0598 d'aprovació de la modificació de crèdits número 12, on es va passar part de la subvenció de la Fira de la Carabassa a Fires i Turisme.     
A la part resolutiva, el primer punt a tractar va ser l'expedient d'hisenda 2371/2020 per l'aprovació del Compte General del pressupost de la corporació corresponent a l'exercici 2019. Aquest Compte General d'aquesta Corporació de l'exercici 2019, va estar informat per la Comissió Especial de Comptes, en sessió celebrada el 30 de novembre de 2020. En la votació, va ser aprovat per 7 vots a favor, 6 dels regidors de Junts per Sant Feliu i 1 de la regidora del PSC, 5 abstencions dels regidors de Primàries Codines 1 una altra abstenció del regidor d'ERC.
El segon punt de la part resolutiva, fou el dictamen per l'aprovació inicial del pressupost de la corporació per l'exercici 2021. Un cop llegides les propostes generals de pressupost, que enguany tenen un import de gairebé 5.100.000 €, prengué la paraula el regidor Pol Cabutí de Primàries Codines. Feu referència a la proposta de 10 punts que van fer arribar l'onze de novembre al govern per tal que es poguessin incorporar al pressupost. Els desgranà un a un, argumentant que el govern no hi havia fet cap intent de consensuar-los. Tal com s'havia comentat en reunions prèvies, el govern va anar responent a cada un dels punts demanats. Pressupostos participatius de l'1% (50.000 €) enguany considerem que no és possible, però es deixa la porta oberta pel proper exercici. Aquest punt anava relacionat amb el que es demanava una partida per participació i transparència, al que el govern argumentà que per participació ja es té el programa "Decidim" per poder fer consultes participatives. Aquest programa té un cost molt reduït, ja que l'ha facilitat la Diputació de Barcelona. Pel que fa a transparència, es veurà un guany significatiu amb la nova pàgina web.
Sobre l'increment d'impostos per incrementar les despeses socials, es va aclarir que tots els ajuts socials estan regulats per la Generalitat de Catalunya.
En relació amb la partida exclusiva destinada a campanyes de prevenció de residus, el govern especificà que ja s'havia diferenciat, i a més, es disposarà d'un agent cívic per donar suport a aquesta campanya. L'import demanat per a cultura és molt proper al proposat, encara que enguany no es pot assolir el PAC ja que no es té personal per poder fer-ho. L'import requerit per la promoció de l'esport femení està inclòs a les diverses partides de cada esport, especificant als respectius convenis la necessitat de dedicar una quantitat a l'esport femení.           
Es va aclarir que s'està actualitzant el projecte de la zona esportiva/escoles per poder començar a desenvolupar-lo. També es van comentar temes de personal i d'iniciativa empresarial i emprenedoria. Pel "no acord" van argumentar el seu vot negatiu. El regidor Pau Ibars d'ERC va comentar la seva postura d'abstenció per no estar d'acord en algunes xifres, però no volent en cap cas que s'aturés el desenvolupament dels diferents projectes. Es va procedir a la votació, que va resultar positiva, amb els 7 vots a favor de l'equip de govern (6 dels regidors de Junts per Sant Feliu i 1 de la regidora del PSC), 1 abstenció del regidor d'ERC i 5 vots en contra dels regidors de Primàries Codines.
El tercer punt referit al dictamen per a la modificació de l'assignació a l'alcaldia per assistència a les sessions de la JGL, va ser explicat per la mateixa alcaldessa. Els grups de l'oposició van argumentar la insuficiència d'aquest augment. Va ser aprovat pels 7 vots favorables de l'equip de govern i 6 abstencions dels grups de l'oposició.
L'últim punt de la part resolutiva, fou el dictamen per a la compareixença en el procediment ordinari 348/2020-A contenciós administratiu 6 de Barcelona sobre la desestimació de la sol·licitud d'atermenament presentada per la Sra. Blondina Ulalr Lenker. Fou aprovada per unanimitat.     
Al torn de precs i preguntes, últim apartat del Ple, el regidor Juan Fontserè demanà la possibilitat que a l'espai del nou CAP es pogués habilitar un espai per a un taxi. Sobre això el govern indicà que està en estudi. Igualment va manifestar algunes discrepàncies en les fraccions i dies de la recollida de deixalles per Nadal. Des del govern s'especificà que s'havia estudiat molt, i que s'ha posat els que es creia millor.
I sense més, ni cap pregunta del públic assistent de forma telemàtica, es donà per acabat el Ple Ordinari del mes de desembre de 2020.   

Sant Feliu de Codines, 28 de desembre de 2020.

Aquest Ple el podran trobar enregistrat en vídeo a la pàgina web de l'ajuntament de Sant Feliu de Codines.

Vídeo Ple: https://youtu.be/xhM54HisVI0

 

 

 

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 29/12/2020 a les 11:11h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional