Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:20/01/2021

Capçal turisme
PORTADA > Medi ambient > Recollida de roba

Recollida de roba

Reutilitza i recicla la roba usada

La recollida de roba i calçats usats permeten fer-ne una gestió eficient i donar-los una segona vida. Diposita’ls en bosses tancades.

Qui és Humana

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des de 1987 promou la protecció del medi ambient a través del reciclatge i la reutilització tèxtil, i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda social a Catalunya, gràcies als recursos obtinguts amb la gestió de tèxtil usat. Disposa de més de 1.300 contenidors a Catalunya per a la recollida de tèxtil usat gràcies als acords de col·laboració establerts amb prop de 200 ajuntaments i 200 entitats i empreses privades. El 2014 s’hi van recollir 4.100 tones.

Els contenidors a Sant Feliu de Codines

A Sant Feliu de Codines hi ha tres contenidors Humana que el 2014 van recollir 12.183 kilograms de roba i calçat usats. La seva ubicació és la següent:

  • Fonts dels Àlbers (C/ Anselm Clavé)
  • Avinguda de les Escoles amb C/ Consell de Cent
  • C/ Dr. Fleming

Protegim el medi ambient

La reutilització i el reciclatge tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador per a ser incinerat (cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea). La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

Què es fa amb la roba

Les peces dipositades als contenidors d'Humana tenen dues destinacions: una part s'envia a la planta de classificació de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), i la resta es ven a empreses de reciclatge. Les peces enviades a la planta es distribueixen així:

  • Un 63% de la roba classificada es prepara per a la reutilització per a ser venuda a les 13 botigues de segona mà d’Humana (en tenim 13 a Barcelona i una a L’Hospitalet de Llobregat) o s’envia a l’Àfrica on les nostres contraparts o socis locals la venen a preus baixos a comerciants amb la finalitat de satisfer la demanda d'aquests països, impulsar-hi l'activitat econòmica local i generar-hi recursos per al desenvolupament, o bé es ven a empreses especialitzades en reutilització tèxtil.
  • El 7% és material inservible i es destina a la generació de combustible derivat de residu (CDR) per a la seva valorització energètica.
  • Un 30% dels casos el seu estat no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge.

Què es fa dels recursos obtinguts

Gràcies a la gestió del tèxtil usat, Humana desenvolupa projectes de cooperació a països del Sud: són projectes de llarga durada, coordinats amb les polítiques de desenvolupament dels governs dels països beneficiaris i es duen a terme en àmbits com l’educació, la salut, la formació professional, la integració social, el desenvolupament agrícola o el sanejament, entre d’altres.

A Catalunya, Humana hi promou la protecció del medi ambient amb tallers de reciclatge i sensibilització; el lliurament de bons d’ajuda a la vestimenta; col·laborem amb entitats com l’Obra Social “la Caixa” i el seu programa Incorpora per afavorir la incorporació de persones en risc de vulnerabilitat a la nostra plantilla; participem a la Setmana Europea de Prevenció de Residus o la Festa Major de Gràcia. També donem suport econòmic a projectes socials a 16 municipis, gestionats pels respectius departaments de benestar social. A més, hem posat en marxa a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental) un projecte d’agricultura social urbana anomenat “Conreem el clima i la comunitat. 3C”.

 

Més informació: http://www.humana-spain.org

Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2015 a les 09:30h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional