Accés directe als continguts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Data oficial:03/03/2021

Consells de Seguretat, Benestar i Salut

Aquí trobareu tota la informació relacionada en l'àmbit de la seguretat, el benestar i la salut pública.

Notícies

  1. 26/05/2017
    Del 25 al 31 de maig d’enguany se celebra la XVIII Setmana Sense Fum, i l'Ajuntament s'ha sumat a la campanya que té per lema 'Menys fumar i més caminar'. L’objectiu de la Setmana Sense Fum és …
  2. 08/07/2016
    L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines ha instal·lat dos desfibril·ladors, un al Centre Cívic “La Fonteta” i l’altra a la piscina municipal de Solanes. D’aquesta manera, en els llocs de màxima afluè…

 

Consells sobre els tatuatges temporals amb henna negra

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris informa del risc associat a l'ús dels tatuatges temporals amb henna negra de produir reaccions al·lèrgiques cutànies greus i sensibilització permanent, podent en alguns casos requerir atenció mèdica.

ACONSELLA:

- Tingueu precaució davant les ofertes per a la realització de tatuatges temporals amb henna (dibuixos sobre la pell, sense injecció intradèrmica) que proliferen a l'estiu en platges, mercats i altres esdeveniments a l'aire lliure.

- Eviteu els tatuatges temporals amb henna negra. La henna negra conté un colorant de color negre, prohibit per a ús sobre la pell que pot desencadenar al·lèrgies greus, a més d'augmentar el risc d'al·lèrgies als tints capil·lars.

- Aneu al metge si experimenteu una reacció a la pell de picor i butllofes després d'haver-hi aplicat un colorant de color negre.

Recordeu que l'henna natural, que no produeix habitualment al·lèrgies, és d'un color marró verdós i la seva marca és de color vermell castany. Dura sobre la pell tres o quatre dies. L'henna negra, que pot produir al·lèrgies greus, és de color negre intens, i la seva durada sobre la pell és de més d'una setmana.

Font: Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales y Sanidad)

Seguretat

La Policia de la Generalitat Mossos d’Esquadra PGME, dins les seves funcions de servei a la ciutadania, desenvolupa campanyes preventives i informatives especialment dirigides a la prevenció dels delictes.

Amb motiu del cobrament de les pensions dobles per part de la gent gran i fins a finals de novembre, a la Regió Policial Metropolitana Nord, a la qual pertany la Comissaria de Districte de Caldes de Montbui, està previst realitzar un dispositiu per garantir el cobrament d’aquestes pensions de forma segura.

Més informació a www.gencat.cat/mossos

Davant d'una situació d'emergència cal trucar al 112 o a la policia local 93 866 28 89.

Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2015 a les 08:54h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Plaça Josep Umbert Ventura, 2 - 08182

Telèfon: 938 662 768 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

NIF: P-0820900I

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Fons Europeu de Desenvolupament Regional