Els voluntaris forestals i l'ADF El Pinyó preparen la temporada d'estiu

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 09:30

Diumenge 20 de juny es va celebrar el tradicional esmorzar dels voluntaris forestals de Sant Feliu de Codines, al Mas Paré. A la trobada va assistir-hi un nombrós grup de voluntaris, tant d'intervenció immediata com de logística.

En acabar l'esmorzar es va celebrar una reunió de treball entre els voluntaris forestals de Sant Feliu de Codines i els voluntaris de l'ADF El Pinyó, amb representants de Sant Llorenç Savall, Gallifa, Sant Feliu de Codines i Bigues i Riells.

Es va analitzar l'alt risc que es preveu per aquesta temporada i establir els protocols d'actuació en cas d'incendi entre els grups d'intervenció, coordinació,...Durant la reunió el president de l'ADF el Pinyó, Joan Vila i l'alcaldessa de Sant Feliu de Codines, Mercè Serratacó, van intervenir manifestant  el suport que sempre s'ha rebut dels voluntaris i amb el desig de no realitzar cap intervenció durant aquesta campanya 2021.

Grup de Voluntaris forestals
L’associació Grup de Voluntaris Forestals de Sant Feliu de Codines es va constituir l’any 2004 amb l’objectiu d’intervenir amb immediatesa en les tasques de prevenció i extinció d’incendis que hi hagi a la localitat i casc urbà. El Grup es va formar a partir de persones que col·laboraven amb l’ADF, coneixedors del territori, que ja desenvolupaven tasques d’aquests tipus.

L’associació, que compta amb uns 55 col·laboradors, s’organitza en quatre comissions: intervenció immediata, coordinació/formació, comissió d’intendència i retens.

ADF El Pinyó
L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) El Pinyó té el seu àmbit d’actuació als pobles de Gallifa, Sant Llorenç Savall, Bigues i Riells i Sant Feliu de Codines.

La finalitat principal de l’ADF és la prevenció i lluita contra els incendis forestals. També té de finalitat la millora i defensa dels interessos forestals. Les actuacions més recents han estat la construcció de basses i l’arranjament de camins.

Darrera actualització: 21.06.2021 | 14:25

Imatges