S'activa el nivell 3 del Pla Alfa a Sant Feliu de Codines per l'elevat risc d'incendi

Divendres, 15 de de juliol de 2022 a les 09:20

Davant l’alerta activada per la Generalitat de Catalunya amb motiu de la intensificació de l’onada de calor i el risc d’incendi, l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines demana a la ciutadania que extremi precaucions i estigui atenta a les restriccions. 

Sant Feliu de Codines és un dels 275 municipis catalans on s’ha activat el Pla Alfa 3 per onada de calor i alt risc d’incendi, el què suposa restriccions en l’entorn rural i en activitats exteriors de les 00 del divendres 15 a les 00 del dimarts 19 de juliol.

 

Accés tancat a 9 massissos
Es preveu l’accés restringit a 9 massissos: Montgrí, Cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i Ubach.

Mesures en els municipis en nivell 3 del Pla Alfa
S’ha elevat el Pla Alfa al nivell 3 per a 275 municipis de 20 comarques. L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal.

Mesures vigents a partir de les 12 hores de divendres 15 de juliol i fins a les 00.00 hores de dimarts 19 de juliol:

  • Es suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a en algun nucli habitat o població.
  • Es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi.

Mesures vigents a partir de les 00 hores de divendres 15 de juliol i fins a les 00.00 hores de dimarts 19 de juliol:

  • Es suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.
  • Es suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes.
  • Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials, ...) a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.
  • Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).

Es recomana a totes les persones que resideixen o transiten per Catalunya l’aplicació d’aquestes mesures arreu del territori. La situació de perill es produeix a les portes del cap de setmana i afecta especialment zones turístiques i de segones residències.

Efectes sobre la salut

  • S’ha activat el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) en la seva fase més alta, la fase 2.
  • S’ha reforçat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i el del servei 061 Salut Respon.
  • Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat per si cal que s’utilitzin i es tingui especial vigilància de les persones vulnerables.
Darrera actualització: 15.07.2022 | 09:21