Infermera Virtual

La Infermera Virtual és un recurs per a la salut que vol potenciar la capacitat de les persones, les comunitats i les poblacions per mantenir la salut i el benestar.

Creat el 2005 pel Col·legi d'Infermeres i Infermers de Barcelona, és un portal de promoció i educació per a la salut, un espai virtual de coneixement per a l'usuari i també un instrument de treball per a les infermeres i professionals del sector de la salut, l'educatiu i el social.

  • Què sap una dona embarassada quan parlem amb ella de la seva situació de vida?
  • Quina informació necessita un adolescent?
  • I una persona gran?
  • Com aproximar-nos a un procés de dol?

Es volen donar respostes orientades a capacitar les persones per prendre aquelles decisions que les facin possible viure de manera saludable.

Al web hi ha tres grans àrees principals:

  1. Activitats de la vida diària (respirar, menjar i beure, moure's, reposar i dormir, etc.)
  2. Situacions de vida (infància, adolescència, adultesa, vellesa, dol, menopausa, part, etc.)
  3. Problemes de salut (malalties, trastorns, símptomes, proves, tractaments, etc.)

També inclou un seguit de recursos informatius, educatius i didàctics, com ara materials per a infants, jocs, glossaris, infografies, audiovisuals, tutorials, notícies...

L'objectiu és posar a l'abast de tothom una eina educativa que ens permeti tenir cura de la nostra salut.

Consells de salut per als ciutadans i ciutadanes

A més, al portal d'Infermera Virtual, cada 15 dies es publiquen consells de salut per al ciutadà, nous continguts sobre salut per compartir: informació, suggeriments i consells que milloraran la nostra capacitat per a tenir cura de la salut.

App Infermera virtual

L'aplicació mòbil d'Infermera Virtual és totalment gratuïta i manté la finalitat del seu portal web: promocionar l'autonomia i la independència de les persones en la presa de decisions respecte a la seva salut.

S'hi pot consultar tutorials de salut en diferents formats, com ara vídeos o infografies, consultar consells de salut i escanejar codis QR o rebre notificacions relacionades amb la salut.

 

Darrers consells

Darrera actualització: 27.04.2021 | 07:50
Darrera actualització: 27.04.2021 | 07:50