17 de novembre: Celebrem el Dia Mundial del Prematur

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 00:00
Cada 17 de novembre, Dia Internacional del Prematur, es fan actes arreu del país per generar sensibilitat i consciència sobre la prematuritat, les seves causes i les múltiples conseqüències que a curt, mitjà i llarg termini té aquest fet sobre les nenes i els nens que neixen abans d'hora. Enguany l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines se suma a aquesta iniciativa i el pròxim 17 de novembre il·luminarà l'Ajuntament  de lila, color que representa la prematuritat i la lluita per la defensa dels drets dels infants nascuts abans de temps i en suport de tots aquests infants i les seves famílies.

Al voltant del 7% dels nadons a Catalunya, és a dir uns 4.500 nadons cada any neixen abans de temps. Enguany, la situació excepcional de pandèmia que vivim, ha obligat a cancel·lar totes les activitats públiques. No obstant això, no es pot oblidar que les dificultats que en molts casos comporta la prematuritat per als nens i les famílies, s'han agreujat encara més en les circumstàncies actuals. Encara que avui dia la major part de prematurs no presenten seqüeles greus, cal esmentar els retards maduratius en general, de caràcter orgànic i funcionals, que fa que molts progenitors deixin de treballar durant els primers anys de vida del seu fill per cuidar-lo i propiciar un procés maduratiu.

De fet la prematuritat extrema és equiparada per Reial Decret com una malaltia greu. Cal molta recerca per continuar investigant. Sobretot com tractar la prematuritat de forma integral. 
 
A l'Associació de Prematurs de Catalunya "Som Prematurs" https://somprematurs.cat/  trobareu més informació sobre la prematuritat i els objectius de l'associació.
Darrera actualització: 29.03.2021 | 12:26