Aigua

L'aigua en dades

Consum mitjà d'aigua per mesos

Dades de volum diari d'aigua captada vs subministrada

Comentari: El dèficit de volum d'aigua (diferència entre l'aigua subministrada i la captada) s'ha hagut de cobrir amb aportació d'aigua amb camions cisterna.

 

Sequera excepcional

Cronologia:

26/07/2022 Estat d'ALERTA (Dotació màxima: 250 litres/hab·dia)

27/05/2023 Estat d'EXCEPCIONALITAT (Dotació màxima: 230 litres/hab·dia) | BAN Municipal - Sequera excepcional 

21/07/2023 Comunicat sobre la situació d'abastament d'aigua potable al municipi

21/07/2023 BAN Municipal - Sequera i restriccions

Des del diumenge 16 de juliol del 2023 hem entrat en una situació límit en la que el consum està superant la captació. A l'aturada forçosa d'una de les bombes s'hi ha sumat també l'habitual augment de consum dels mesos d'estiu, causat per l'increment de població estacional i també pels episodis de calor intensa que estem patint. Això provoca que els dipòsits no recuperin el nivell i posa en risc la nostra capacitat de garantir el subministrament ininterromput d'aigua a la població.

Per garantir-lo, la solució immediata que ha plantejat l'empresa CASSA és la de comprar aigua externa, que arribarà amb camions cisterna per aportar als dipòsits aquesta diferència entre el que consumim i el que captem.

Per reduir aquesta aportació d’aigua externa i, fins i tot, aconseguir que no sigui necessària, volem fer una crida al compromís de la població per aconseguir reduir el consum actual un 20%. Això vol dir consumir 200 m³ menys cada dia, entre tots i totes. Aquest ha de ser un objectiu de poble, conscients que tot el que no aconseguim reduir, ho haurem d'aportar externament.

03/01/2024 Comunicat sobre la situació de l'aigua i la greu crisi de sequera

12/01/2024 1a Taula de l'Aigua Notícia: es convoca la 1a Taula de l'Aigua de Sant Feliu de Codines

25/01/20234 Acord de Ple de 25 de gener de 2024: Dictamen per donar suport a les mesures per fer front a la situació de sequera que pateix el municipi, la declaració de l'estat d'emergència per sequera i la sol·licitud de connexio de la Xarxa d'aigua de Sant Feliu de Codines a la Xarxa d'Aigües Ter-Llobregat.

 

Dades diàries de captació, consum i aportacions externes:

⚠️ ATENCIÓ. En data 10/08/2023 s'ha detectat i corregit un error en les dades informades per CASSA. Aquesta correcció en el càlcul del CONSUM provoca que les dades tignuin variacions respecte les informades fins ara i ens situen en un escenari més desfavorable del que mostraven les dades anteriors. 

Font: CASSA

Consells d'estalvi d'aigua

Descarrega't els consells per estalviar aigua.

CASSA Aigües de Sant Feliu de Codines

L'any 2012 l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines va adjudicar a l'empresa CASSA AIGÜES I DEPURACIÓ el contracte de concessió de la gestió de l'explotació i del servei d'abastament d'aigua potable al municipi. 

Consulta el CONTRACTE DE CONCESSIÓ DE L'AIGUA

El Servei Municipal d'Aigües de Sant Feliu de Codines us atendrà presencialment a l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines tots els divendres de 9h a 14h.

 • Telèfon atenció a les persones (feiners de 8 a 15 hores): 931 227 333
 • Telèfon avaries (24 hores, tots els dies de l'any): 900 878 583
 • Oficina virtual: www.cassa.es (o per correu electrònic per a consultes: clients@cassa.es)

Notícies relacionades amb l'aigua

 • civisme
  15 5 2024

  L'Ajuntament inicia el procés participatiu per elaborar l'Ordenança de civisme i convivència

  Volem treballar amb tu per fer de Sant Feliu de Codines un municipi cohesionat, segur i més amable. Participa-hi!

  • Sessió presencial: dimecres 22 de maig, a les 18.30h, al Centre Cívic.
  • Respon l'enquesta del 15 al 31 de maig, per conèixer la teva opinió i propostes
 • pou flaqué
  7 5 2024

  Es reprenen les obres del nou Pou d'aigua Flaquer 3

  Dilluns 6 de maig s’han reprès les obres del Pou Flaquer 3 amb l’execució de la 2a fase, que consisteix en la perforació i encamisat del nou Pou Flaquer 3 de 430m de profunditat. L’execució d’aquesta fase estava prevista per a la primera setmana d’abril, però l’empresa constructora, Catalana Perforacions, no ha pogut alliberar la maquinària fins aquesta setmana ja que estava treballant en altres perforacions per encàrrec de l’ACA.

 • mesures
  8 4 2024

  🔴 Sant Feliu de Codines entra en la fase d'emergència per sequera

  El Ple del 25 de gener va aprovar sol·licitar a l'Agència Catalana de l'Aigua la declaració del municipi en estat d'emergència de sequera hidrològica per la situació d'abastiment d'aigua i la xarxa aïllada
  Des de l'agost de 2022 les captacions pròpies han disminuït molt, amb l'assecament de la mina de Llobateres i un any més tard l'esgotament del Pou Fitó1.

 • taula de l'aigua
  26 3 2024

  La 2a Taula de l’Aigua se centra en com afrontar la crisi amb visió de territori

  Molt bona acollida a les activitats organitzades a Sant Feliu al voltant del Dia Mundial de l'Aigua, que es va celebrar el 22 de març, posant en valor l’aigua, un recurs escàs que no cau del cel.

 • cada gota compta
  25 3 2024

  Un escape room especial acció climàtica el Dia Meteorològic Mundial

  L'Ajuntament va organitzar el dissabte 23 de març un escape room especial acció climàtica, de la mà de Gaudire, que va tenir molt bona rebuda. Unes 40 persones van participar en 8 equips, superant un joc de pistes al carrer amb app mòbil i diverses proves a la plaça Josep Umbert Ventura i carrers propers.

Més notícies