Ona Codinenca

La ràdio municipal de Sant Feliu de Codines

Ona Codinenca és la ràdio municipal de Sant Feliu de Codines, creada el 2005 i gestionada per l'Associació Ona Codinenca Ràdio.

La ràdio compta amb més d'una vintena de programes de producció pròpia, a més de coproduccions informatives amb La Xarxa audiovisual local, i es complementa amb produccions d'altres emissores.

L'objectiu del mitjà és oferir a la població informació propera i rigorosa, a més de divulgar i entretenir a l'audiència amb programes de temàtica molt variada.

A banda de la programació regular (de setembre a juny), l'emissora planteja diversos programes especials i retransmissions en directe durant l'any, com la retransmissió de la cavalcada de Reis, dels partits d'hoquei, l'especial de Sant Jordi, etc.

La programació de la ràdio és possible gràcies a una seixantena de voluntaris. L'actual junta està formada per Gemma Permanyer (directora), Ton Falqués (tresorer i sotsdirector), Pau Ibars (cap tècnic), Marina Carbonell (secretària) i Montse Vila, Pep Acosta, Àlex Mir, Otger Montoro i Jordi Messeguer (vocals).

Història de la ràdio

Ona Codinenca fa la seva primera emissió el 9 de gener de 2005, després d'un llarg any treballant per crear aquest nou mitjà de comunicació a Sant Feliu de Codines.

És un projecte que neix fruit de la bona predisposició de l'Ajuntament, que decideix apostar per la creació d'una ràdio municipal, i la d'un grup de sanfeliuencs que de forma voluntària hi decideixen treballar desinteressadament.

Els primers estudis de la ràdio, arreglats pels mateixos voluntaris que la van impulsar, es van situar al segon pis del centre Social Maria Roca-Umbert, “Can Buixó”. A la temporada 2009/2010, però, es van traslladar als baixos de l’antic edifici de l’Ajuntament de forma provisional mentre es reformava el centre social. Durant la festa major de l’any 2010 es va poder inaugurar la reforma dels estudis, l’actual seu de la ràdio.

L’emissora fa un salt qualitatiu a nivell informatiu la temporada 2014/2015, amb l’adhesió al protocol d’intercanvi d’informació de la plataforma La Xarxa de Comunicació Local. Es converteix, així, en l’emissora de referència per a la Xarxa dels pobles del nord oest del Vallès Oriental i el sud del Moianès.

Ona Codinenca es tracta d'una ràdio creada i portada per gent d’altres entitats del poble a qui agrada fer ràdio de tot tipus. És possible gràcies a la dedicació de tots aquells que hi participen.

Programació

Actualment hi ha programes que abarquen un públic molt gran i diversificat. Des de musicals, a informatius o magazins i culturals.

Compta amb una mitjana de tres hores de programació pròpia diària (de dilluns a divendres) i amb més d’una vintena de programes de producció pròpia: Tal com raja, Eix 59, A cau d'orella, En clau de músicaUn cafè a la plaça, Taula per cinc i molts d'altres. La graella també inclou programes externs, programes de la XAL i connexions amb la Xarxa.

A més de la programació setmanal, l’emissora es caracteritza per la gran quantitat de programes especials i retransmissions des de fora els estudis. A més de les retransmissions dels Plens Municipals de l'Ajuntament i  les narracions esportives dels partits més destacats o decisius que disputen els equips del municipi, la ràdio es converteix en el mitjà de comunicació oficial en esdeveniments com la cavalcada de Reis o la mitja marató Ascens a Sant Sadurní. Programes que es complementen amb propostes més genuïnes, com el Quinto radiofònic que, després de deu edicions, s’ha convertit en un dels programes més esperats de l’any.

La ràdio a les xarxes

Sintonitza Ona Codinenca al 107.2FM o escolta-la en directe per la web: www.onacodinenca.cat

Podeu contactar amb la ràdio al 938 663 239 i al correu electrònic radio@onacodinenca.cat.

També  podeu trobar-la al seu canal de Youtube i a les xarxes:

                          

Darrera actualització: 08.04.2021 | 15:09
Darrera actualització: 08.04.2021 | 15:09