Catàleg de Serveis
L’Ajuntament actua per atendre i solucionar les demandes del conjunt de la ciutadania, amb la voluntat d'oferir el màxim de serveis que comporta viure en qualsevol col·lectivitat organitzada.
Els serveis que presta un ajuntament han d'actuar sobre la base dels principis d’igualtat, transparència, participació, eficàcia i eficiència en la gestió. Aquest és el nostre compromís per a la millora i el desenvolupament del nostre municipi.
Llistat de serveis i recursos disponibles:
Desfibril·ladors als equipaments municipals
Els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) són els equips tècnics homologats que permet analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals tributàries de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat.
El desfibril·lador és un aparell que emet un impuls de corrent continuat al cor per tal de possiblitar que torni a bategar a un ritme normal i pugui bombar sang.
Els desfibril·ladors que s'han instal·lat a Sant Feliu de Codines són automàtics (DEA). Estan ubicats al Centre Cívic La Fonteta, el Pavelló municipal d'esports, a la piscina municipal de Solanes, el Casal municipal de la Gent Gran i un desfribril·lador portàtil al vehicle de la Policia Local.
Aquests analitzen el ritme cardíac de la víctima i, tots sols, determinen si és convenient donar-li una descàrrega elèctrica per recuperar el ritme normal del cor. Mai fan la descàrrega si no és necessari, per tant no hi ha possiblitat d'error.És fàcil d'utilitzar i tothom pot fer-ho. Tan sols cal obrir la tapa de l'aparell i anar seguint les instruccions que ens dóna la locució. La única acció que cal fer és enganxar els elèctrodes al tòrac de la víctima, tal i com s'indica en el mateix aparell. El desfibril·lador monitoritza la víctima i decideix si és convenient administrar la descàrrega. Si és així, ho fa, sense que haguem d'apretar cap botó.
Cada any l'Ajuntament organitza, amb el suport de la Diputació de Barcelona, formacions específiques adreçades a la ciutadania en general i també als centres educatius.
La Meva Salut
La Meva Salut és un espai personal de salut digital que permet a la ciutadania de Catalunya relacionar-se de manera no presencial amb el Sistema de Salut de Catalunya. Facilita als seus usuaris la consulta d’informes clínics, diagnòstics i resultats d’anàlisis clíniques i proves que formen part de la seva història clínica.
També es pot accedir al Pla de medicació vigent per anar directament a la farmàcia, demanar visita d’atenció primària i accedir a diversos serveis d’atenció no presencial com l'eConsulta, que permet fer consultes sanitàries als professionals de salut, fer tràmits i enviar documents. A informes clínics es poden consultar i descarregar els comunicats mèdics de baixa i alta laboral.
Els pares, mares o responsables legals de persones poden demanar l’accés a La Meva Salut dels seus fills i filles menors de 18 anys i de les persones tutelades.
A La Meva Salut s'hi pot accedir des del web https://catsalut.gencat.cat/ca/serveis-sanitaris/la-meva-salut/ i també descarregant-se l’app https://catsalut.gencat.cat/ca/serveis-sanitaris/la-meva-salut/app
Unitat d'atenció a les famílies i suport a la inclusió educativa
El curs 2023/2024 ha entrat en funcionament la Unitat d’Atenció a les Famílies i Suport a la Inclusió Educativa. Aquesta unitat neix amb la finalitat d’oferir un acompanyament especialitzat a la comunitat educativa, especialment a les famílies d'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.
El seu objectiu principal és establir un canal dinàmic de comunicació i escolta activa amb tots els agents involucrats en el procés d’inclusió educativa i orientar-los en els diferents circuits relatius a la inclusió dins de la xarxa educativa.
El funcionament de la unitat és el següent:
- Rebuda de la consulta.
- Assegurar que la consulta s’ha vehiculat prèviament amb el centre, inspecció educativa i/o els SSTT.
- Recollir informació per tal de facilitar la col·laboració entre els agents implicats.
- Es deriva el cas o s’articula una resposta consensuada.Les vies de contacte amb la Unitat són les següents:
WhatsApp: 677 28 17 58
Correu electrònic: inclusivaatencio.educacio@gencat.cat