Activitats de la Setmana Europea de Prevenció de Residus: Fins el 30 de novembre teniu temps de participar al concurs de cuina "L'art de reutilitzar els aliments"

Dijous, 28 de novembre de 2019

Coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines organitza un seguit d'actes per concienciar sobre la importància de preservar el nostre entorn mitjançant el reciclatge, l'aprofitament d'aliments i el consum responsable. 

Els centres educatius del poble signaran un conveni amb el centre ocupacional APINDEP per tal de promoure el reciclatge de l'oli usat de cuina. 

Dissabte 17 de novembre s'organitza un esmorzar sense embolcalls: xocolatada popular i un espectacle d'animació "Natursongs pel medi ambient" d'Oriol Bargalló. 

Dijous 21 de novembre es fa la xerrada "Els beneficis de comprar a granel" amb J.Vidal del restaurant Ginkgo. 

Del 17 al 30 de novembre podeu participar en el concurs de cuina "L'art de reutilitzar els aliments". Podeu consultar les bases en l'arxiu adjunt. 

 

El Govern Municipal fomenta el reciclatge i l’economia sostenible. Aquestes són algunes de les actuacions que s’han dut a terme o s’estan realitzant:

* Proposta de participació en el programa educatiu de recerca sobre ecologia per commemorar l'any Ramon Margalef per els alumnes de cicle superior de primària de les escoles de Sant Feliu de Codines.
* Dues propostes de projectes entorn al medi ambient per impartir dins l' assignatura obligatòria d' aprenentatge- servei ( segon cicle de l' ESO) per els centres de secundària.
* Curs de compostatge al Centre Cívic organitzat des de l'Ajuntament, el mes de juny passat.
* Xerrades durant el curs 2018/ 2019 i 2019/2020  sobre gestió de residus per els alumnes de l' institut Carrasco i Formiguera.
* Durant el mes de juliol i a través del Consorci de Residus es va fer una campanya per conèixer els hàbits de reciclatge de la població i es van repartir bosses per guardar els residus separats a les llars de manera gratuïta.
* S’ha programat l'exposició a l'Agència Catalana de l'Aigua sobre l'impacte mediambiental dels plàstics que serà oberta a tota la població i es convidarà als centres educatius per a que treballin la proposta, en el mes d’abril del 2020.
* Des de la comissió de noves activitats esportives de l’Ajuntament s'ha engegat i dut a terme la supressió d' ampolles d' aigua de plàstic per càntirs durant la Festa Major i les següents curses que estan per venir.
* S' ha seguit amb l’ ús de gots de plàstic reutilitzables durant la Festa Major col·laborant amb una entitat de joves amb discapacitat.
* S' ha participat en la recollida de la campanya " Netegem el bosc".
* Regal de carmanyoles per tots els nens i nenes de P3 de Sant Feliu de Codines.
* Demanda i concessió de la Diputació per poder fer un ecomural amb alumnes del poble, que es farà el proper mes de desembre.
* L' Ajuntament ha demanat subvencions per posar llums LED al camp de futbol i al pavelló antic. A la biblioteca totes les llums ja són LED , i a l ' escola Jaume Balmes i al Centre Cívic i Centre Social es van canviant de mica en mica.
* Es continua amb el servei d' autobús per els alumnes de Batxillerat, per estalviar energia i recursos.
* S’organitza la setmana de prevenció de residus, amb un acte d’animació per la canalla del poble, un esmorzar sense embolcalls i repartiment de carmanyoles per a que els més petits la utilitzin per anar a l’escola, estalviant així, paper d’alumini.
* S’organitza una xerrada sobre els beneficis de comprar a granel.
* S’organitza una recollida de l’oli de cuina usat a les escoles del poble, juntament amb la cooperativa Apindep que treballa amb joves amb discapacitat.
* S’organitza un concurs de receptes de cuina utilitzant productes de reaprofitament.
* Es fa un estudi sobre estalvi energètic al pavelló antic i a l’escola Jaume Balmes.

* Consell d’ infants ja engegat: la temàtica del curs  2019-2020 girarà entorn el tema del reciclatge al poble.

* També vull afegir el servei de recollida de voluminosos que des de l'Ajuntament es fa de forma gratuïta els dilluns i divendres per la població amb recursos insuficients per anar a la deixalleria, i a més  a més també es recull porta a porta el vidre dels comerços,  els dilluns i dijous a fi de recollir-ne més quantitat.

* Des de l'Ajuntament es reparteixen avisos i cartes setmanalment per a les persones que no reciclen correctament en el “porta porta”, se’n fa un seguiment i si cal se’ls ensenya a reciclar correctament.

* També s'ha establert contacte amb comunitats de veïns del poble on calgui incentivar el reciclatge, ja que els blocs de pisos són punts amb una alta generació de residus.

* Des de el servei de recollida es fa un seguiment i es reben avisos diàriament per part dels treballadors de les incidències o del mal reciclatge.  Això ens permet saber quins són els punts més conflictius i intentar posar-hi solucions. 

Darrera actualització: 30.03.2021 | 08:31